speculaascake

Speculaascake met appel en spijs

Zin in iets lekkers bij de thee? Probeer dan eens deze speculaascake met appel en spijs. Deze 3 zijn een lekker trio! Zijdezachte cake met speculaassmaak, frisse appel en dan het zoetige van de spijs. Echt heerlijk! En dit klinkt misschien ingewikkeld maar het is echt een heel eenvoudig recept. Het is gewoon een kwestie van cakebeslag maken, appels schillen en dit met kant en klaar spijs (je kan ook zelf je spijs maken natuurlijk) in de vorm doen. En dan hups de oven in, terwijl jij met je boek (of telefoon) op de bank chillt. Klinkt goed toch?

ingredient appel voor taart
speculaascake
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 4 appels (bijv. Elstar)
  • 170 gr amandelspijs
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 1,5 tl speculaaskruiden
  • Snuf zout

Materiaal

  • Mixer
  • Springvorm 23 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden (hetelucht). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Halveer ze en snijd iedere helft in dunne plakjes, maar houd de helften wel bij elkaar.

  3. Mix de roomboter met de basterdsuiker tot een luchtig en romig geheel. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix totdat ze volledig zijn opgenomen. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige is opgenomen in het beslag. Als het gaat schiften, geen paniek, het komt goed.

  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en een snuf zout toe en mix het beslag nog even kort.

  5. Giet de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel de helft van de spijs hier overheen. Breek stukjes af en leg deze in het beslag. Giet dan de resterende helft van het beslag in de vorm.

  6. Leg de appels op het cakebeslag en druk ze een klein beetje aan. Verdeel de rest van het spijs over de cake. Garneer de speculaascake met het amandelschaafsel.

  7. Bak de speculaascake in 55 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt, wanneer je deze in de cake steekt.

    Laat de cake afkoelen en snijd in punten. Extra lekker met slagroom.

speculaascake appel
speculaas appelcake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in