Spareribs uit de oven

Spareribs uit de oven

Ik had nog nooit eerder spareribs bereid. Nee echt niet. Stiekem was ik ook lange tijd geen fan van spareribs. Maar nu wel. Sterker nog nu ben ik er dol op. Mits ze goed bereid zijn natuurlijk. Deze keer heb ik ze in de oven gegaard. Maar je kunt spareribs ook heel goed op de bbq bereiden of in de slowcooker. Net wat jij handig vindt en waar je tijd voor hebt. Belangrijk is namelijk wel dat je er de tijd voor neemt. Want hoe langzamer het vlees gaart, hoe malser en lekkerder het wordt. Het vlees moet eigenlijk zo van het bot vallen. Kluiven is dan niet meer nodig.

Het bereiden van spareribs is dus super easy. Wil je ze liever op de BBQ maken, lees dan dit artikel even.

spareribs uit de oven

zelf spareribs marineren

Ingrediënten voor 1 kilo ribs ( 2 – 3 personen)
1 kilo spareribs
50 ml Ketjap
Sap van 1 citroen
2 el bruine suiker
2 teentjes knoflook gehakt
2 el tomatenpuree
1 el Worchestershiresaus
1 el mosterd
0,5 tl Chipotle (of gerookt paprikapoeder)
2 el olijfolie
Zout

Zo maak je het
Verwijder het vlies van je spareribs. Dit witte vlies kan je er heel gemakkelijk aftrekken. Zoek anders even op YouTube hoe je dit doet. Halveer de spareribs (optioneel) en spoel ze af onder de kraan. Dep ze vervolgens droog met een keukenpapiertje.

zelf spareribs marineren

Maak een marinade door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met iets zout.  Smeer de ribs rijkelijk in met de marinade. Dek af en laat dit minimaal een uur staan. Het lekkerste is als je ze een nacht in de marinade laat staan in de koelkast. Bewaar de marinade die je over hebt.

Verwarm de oven voor op 130 graden.

Leg de spareribs met de holle kant naar beneden (als een soort brug) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet water op de bakplaat, dit zorgt voor stoom. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze een uur op 130 graden. Verhoog dan de temperatuur naar 170 graden en gaar ze nogmaals een uur. Smeer ze tussentijds nogmaals in met de resterende marinade.

Haal dan het aluminiumfolie eraf. Bestrijk ze nogmaals met de marinade en gaar ze nog eens 30 minuten. Hierdoor krijgen ze een knapperig korstje. Deze laatste stap kan je eventueel ook op de barbecue doen.

Serveer de spareribs met een lekkere barbecuesaus.

Spareribs op de BBQ garen
Wil je deze spareribs op de BBQ maken? Lees dan dit recept even.

Hoeveel spareribs per persoon?

*De hoeveelheid is een indicatie. Ik ga meestal uit van een halve rib per persoon. Maar het ligt er ook aan hoe je het eet. Is het onderdeel van een grotere barbecue, eet je het met friet en sla. Dus dat is lastig in te schatten. Een kilo lijkt veel maar het grootste gedeelte is bot.

spareribs uit de oven

zelf spareribs bereiden

 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (148 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Oven Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in