Spaghetti vongole

Spaghetti Vongole

Dit recept voor spaghetti vongole is op en top zomers. En hoewel het van oorsprong een Mediterraans gerecht is, komen deze producten grotendeels uit Nederland. De vongole oftewel venusschelpen komen in dit geval uit Zeeland. Maar zo haal je toch dat vakantiegevoel naar je bord.

Pasta met venusschelpen

De venusschelpen kun je trouwens ook gewoon bij de visboer om de hoek halen hoor, daarvoor hoef je niet naar Zeeland af te reizen. Deze pasta met venusschelpen (vongole) zet je in een mum van tijd op tafel. Wij brengen deze spaghetti vongole op smaak met tomaat, rode peper en een scheutje witte wijn. Een smaakvolle combinatie die waarschijnlijk veel vakantie herinneringen zal oproepen.

Spaghetti vongole

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr spaghetti
  • 750 gr vongole (venusschelpen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 sjalotje
  • Halve rode peper (of meer)
  • Scheutje droge witte wijn
  • Handje peterselie
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking vermeld staat.

  2. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Pel en snipper het sjalotje. En snijd de tomaten in blokjes.

  3. Hak de peterselie fijn en leg apart.

  4. Fruit de knoflook, rode peper en het sjalotje aan in een royale scheut olijfolie.

  5. Voeg de tomatenblokjes en de vongole toe. Blus het af met witte wijn.

  6. Schud de pan een paar keer heen en weer. De schelpen zijn klaar als deze openstaan. Verwijder de schelpen die dicht blijven zitten. Deze zijn niet goed.

  7. Voeg de spaghetti toe en hussel het door elkaar.

  8. Garneer met een flinke hand peterselie.

  9. Serveer de spaghetti vongole meteen. Zout is niet nodig. De schelpen geven voldoende ziltigheid af aan het gerecht.

Vongole spaghetti

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in