Menu
Spaghetti-Carbonara-5.jpg

Pasta Carbonara

Wie kent hem niet, de ‘good old’ Pasta Carbonara? Spaghetti Carbonara is een traditioneel Italiaans recept, waarbij je met slechts een handvol ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel zet. Precies zoals we dat gewend zijn van de Italianen. In de video laat ik jullie zien hoe je een traditionele spaghetti carbonara maakt. En dat is zonder room! In het traditionele recept wordt geen room gebruikt, maar je ziet dat dit in Nederland toch vaak wordt toegepast. Het is eigenlijk helemaal niet nodig, want door het ei en de kaas is de spaghetti carbonara al heel romig van zichzelf.

Spaghetti carbonara zonder room

Het maken van een spaghetti carbonara is niet moeilijk. Maar timing is wel erg belangrijk bij dit recept. Als je de pan met spaghetti en het eimengsel te lang op het vuur laat, of te lang blijft roeren krijg je spaghetti met roerei. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. In de video laat ik stap-voor-stap zien hoe je een spaghetti carbonara maakt, zonder problemen!

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr spaghetti
200 gr pancetta
3 eieren (maat L)
70 gr geraspte Parmezaan
2 teentjes knoflook
Peper

Zo maak je het
Kook de spaghetti volgens de instructie op de verpakking in ruim water met zout.

Snijd de pancetta in blokjes en hak de knoflook. Bak de pancetta in een koekenpan goudbruin. Voeg hier de gehakte knoflook aan toe en bak even mee.

Klop 2 eieren en 1 eidooier met de Parmezaan en wat peper. Hou een beetje Parmezaan achter voor de garnering.

Giet de spaghetti af. Gooi het kookvocht niet weg.

Zet het vuur van de pan met het spek uit. Voeg de spaghetti toe en meng dit door elkaar. Voeg het eimengsel toe en meng het snel door elkaar. Meng er vervolgens een soeplepel kookvocht doorheen.

Garneer de spaghetti carbonara met wat geraspte Parmezaan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan