Spaanse traybake
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 100 gr chorizo
- 100 gr garnalen
- 150 gr doperwten
- 3 paprika's (verschillende kleuren)
- 4 takjes peterselie
- 2 uien
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 3 tl chilivlokken
- 2 buisjes saffraan
- olijfolie
- peper en zout
Lekker met
- rijst, risotto, brood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).
Meng in een kommetje 3 eetlepels olijfolie en saffraan en laat tot gebruik staan. Haal het velletje van de chorizo en snijd in plakjes. Haal de schil van de uien en snijd ze in parten. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes er uit en snijd in grove stukken. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, bestrooi rondom royaal met peper en zout.
Meng het gerookte paprikapoeder en chilivlokken, peper en zout door 2 eetlepels olijfolie. Hussel de olie door de groenten en kip. Verdeel in een enkele laag over de bakplaat, leg de plakjes chorizo er tussen en zet 30 minuten in de oven.
Leg na 30 minuten de doperwten en garnalen op de bakplaat. Zet de bakplaat nog 5 minuten terug in de oven. Hak de peterselie fijn. Verdeel de saffraan-olie over de bakplaat en bestrooi met de peterselie. Lekker met (paella)rijst of brood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.