Spaanse traybake

Spaanse traybake

Wij zijn gek op traybakes! Vooral omdat je zonder veel moeite toch in korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel hebt staan. Dit is het recept voor een Spaanse traybake. Denk aan de smaak van paella, maar dan zonder de rijst. Wél met stukjes chorizo, lekkere grote garnalen, ui en flink wat paprika’s. Je mengt de kip en groenten door wat olie en gerookte paprikapoeder zodat je keuken zich vult met zo’n echte mediterrane geur. Tip: besprenkel vlak voor het serveren wat saffraan-olie over deze Spaanse traybake voor extra smaak. Serveer eventueel met rijst of knapperig gebakken brood.
Spaanse traybake
Spaanse traybake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 100 gr chorizo
  • 100 gr garnalen
  • 150 gr doperwten
  • 3 paprika's (verschillende kleuren)
  • 4 takjes peterselie
  • 2 uien
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 3 tl chilivlokken
  • 2 buisjes saffraan
  • olijfolie
  • peper en zout

Lekker met

  • rijst, risotto, brood
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).

  2. Meng in een kommetje 3 eetlepels olijfolie en saffraan en laat tot gebruik staan. Haal het velletje van de chorizo en snijd in plakjes. Haal de schil van de uien en snijd ze in parten. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes er uit en snijd in grove stukken. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, bestrooi rondom royaal met peper en zout.

  3. Meng het gerookte paprikapoeder en chilivlokken, peper en zout door 2 eetlepels olijfolie. Hussel de olie door de groenten en kip. Verdeel in een enkele laag over de bakplaat, leg de plakjes chorizo er tussen en zet 30 minuten in de oven.

  4. Leg na 30 minuten de doperwten en garnalen op de bakplaat. Zet de bakplaat nog 5 minuten terug in de oven. Hak de peterselie fijn. Verdeel de saffraan-olie over de bakplaat en bestrooi met de peterselie. Lekker met (paella)rijst of brood.

Spaanse traybake
Spaanse traybake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in