Spaanse tortilla met aardappel

Spaanse tortilla met aardappel

Een Spaanse tortilla is heel iets anders dan een Mexicaanse tortilla. Het is een soort omelet met aardappel. En de Mexicaanse tortilla is een wrap. De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten, soms koud maar ook wel warm. Ik zag ze in Spanje ook bij het ontbijt liggen. Deze tortilla met aardappel is vrij heavy en aan een klein stukje heb je wel genoeg. Qua inhoud kan je eindeloos variëren, voeg bijvoorbeeld chorizo toe, of wat extra groente. Ik heb deze tortilla vrij basic gehouden, dat vind ik zelf het lekkerste, want less is niet altijd boring.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr aardappelschijfjes (voorgekookt )
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eieren
  • 75 gr geraspte kaas
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Ik heb voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt. Je kan ook gewone aardappelen nemen, deze in plakjes snijden en even kort beetgaar koken. Zet een ruime koekenpan op het vuur. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn en fruit dit aan.

  2. Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij de uien. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Laat de aardappelschijfjes niet bruin kleuren, het is belangrijk dat ze wel garen.

  3. Klop de eieren luchtig en breng deze op smaak met peper, zout en gehakte peterselie. Voeg de geraspte kaas toe. Giet het eimengsel op de aardappeltjes. Laat de tortilla gedurende 20 minuten zachtjes garen.

  4. Draai de tortilla voorzichtig om en bak de andere kant ook nog even kort aan. Dit gaat het makkelijkste door de tortilla om te keren op een bord. Dan schuif je de tortilla zo terug in de pan. Bak de andere kant vervolgens ook nog even 5 à 10 minuten aan.

    Serveer in punten of blokjes.

Spaanse tortilla met aardappel

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Omelet recepten Tapas recepten Aardappel Ei Spaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (17 stemmen)

26 mei 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in