Snelle stoofpeertaartjes

Snelle stoofpeertaartjes

Ok, stoofperen bereiden is iets wat niet echt snel gaat. Slow cooking noemen ze dat. Maar als je eenmaal stoofperen klaar hebt, dan zijn deze stoofpeertaartjes zo gefixed. Ik kwam op het idee voor deze taartjes omdat ik een paar peertjes over had. Ik ben van de no waste policy, voedsel weggooien vind ik echt doodzonde. Ik ben ook niet heilig, maar probeer het zoveel mogelijk te beperken. Dus besloot ik er maar iets lekkers mee te maken.

Iets lekkers dat ook nog eens in een handomdraai op tafel staat. Ik heb gebruik gemaakt van kant en klaar amandelspijs, ook iets waar ik nog een restje van had liggen. Uiteraard kun je dit ook zelf maken, dat is ook niet al teveel moeite. Je kunt ook gewone peren gebruiken of plakjes appel. Zorg er dan wel voor dat ze goed rijp zijn. Het lijkt een beetje op een frangipane taartje, iets dat nog op mijn bucketlist staat. Zie dit maar als een tussentijdse oplossing, want met die bucketlist schiet het niet echt op. Alhoewel, de pulled pork heb ik inmiddels gemaakt en ook heb ik een poging gedaan een hele vis te fileren. Dus eigenlijk valt het nog best mee.

stoofpeertaartjes

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
60 gr amandelspijs
1 ei
2 stoofpeertjes al bereid (recept)
Handje amandelschaafsel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Laat de bladerdeegplakjes alvast ontdooien.

Meng het amandelspijs met het ei in een kommetje. Even goed door elkaar prakken met een vork. Door het eitje wordt de spijs iets vloeibaarder en smeerbaarder.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

stoofpeertaartjes

Smeer de amandelspijs uit over de bladerdeegplakjes. Vouw de buitenste randjes naar binnen.

Halveer de stoofperen en snij iedere helft in. Als je nu op de stoofpeer drukt, ontstaat er een mooie waaier. Leg de stoofpeer waaiers op het amandelspijs.

Garneer de stoofpeertaartjes met een handje amandelschaafsel.

Bak de snelle perentaartjes in 20 minuten goudbruin.

Ook lekker met een bolletje ijs erbij.

stoofpeertaartjes

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Taart recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in