zelf granola maken

Zelf granola maken

Zin in een lekker en gezond ontbijtje? Maak dan deze snelle granola uit de pan. Zelf granola maken is echt heel makkelijk en dit recept is helemaal foolproof. Zoals jullie misschien wel weten begin ik iedere ochtend met een kommetje kwark met muesli en fruit. Hoewel ik als avondeten bijna iedere dag wat anders eet, zit er niet veel variatie in mijn ontbijt. Soms eet ik granola omdat deze lekker crunchy is en in de zomer vervang ik mijn dagelijkse banaan door perziken of aardbeien. Als je dan toch ineens zin hebt in granola, maar je hebt het niet in huis, dan is dit een snel en makkelijk recept. Deze granola maak je namelijk in een koekenpan. Hierdoor kan je heel gemakkelijk één of twee porties maken. En het is binnen 5 minuten klaar.

 

snelle granola uit de pan
zelf granola maken
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 el havervlokken
  • 3 el boekweitkorrels
  • 1 el pompoenpitten
  • 1,5 el pecannoten
  • 1,5 el grove kokosflokken
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 el Maple Syrup
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Zet een pan op een middelhoog vuur. Voeg de boekweitkorrels toe en roer deze ongeveer 2 minuten om.

  2. Voeg de havervlokken, de pompoenpitten, de kokosflakes en de pecannoten toe en bak deze ook 2 minuten mee.

  3. Voeg de kaneel en de maple syrup toe en roer het geheel nog een minuutje om.

  4. Laat de granola uit de pan iets afkoelen. Serveer met yoghurt en vers fruit.

zelf granola maken
zelf granola maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in