
Zelf granola maken
Zin in een lekker en gezond ontbijtje? Maak dan deze snelle granola uit de pan. Zelf granola maken is echt heel makkelijk en dit recept is helemaal foolproof. Zoals jullie misschien wel weten begin ik iedere ochtend met een kommetje kwark met muesli en fruit. Hoewel ik als avondeten bijna iedere dag wat anders eet, zit er niet veel variatie in mijn ontbijt. Soms eet ik granola omdat deze lekker crunchy is en in de zomer vervang ik mijn dagelijkse banaan door perziken of aardbeien. Als je dan toch ineens zin hebt in granola, maar je hebt het niet in huis, dan is dit een snel en makkelijk recept. Deze granola maak je namelijk in een koekenpan. Hierdoor kan je heel gemakkelijk één of twee porties maken. En het is binnen 5 minuten klaar.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 5 el havervlokken
- 3 el boekweitkorrels
- 1 el pompoenpitten
- 1,5 el pecannoten
- 1,5 el grove kokosflokken
- 1 tl kaneel
- 1,5 el Maple Syrup
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zet een pan op een middelhoog vuur. Voeg de boekweitkorrels toe en roer deze ongeveer 2 minuten om.
Voeg de havervlokken, de pompoenpitten, de kokosflakes en de pecannoten toe en bak deze ook 2 minuten mee.
Voeg de kaneel en de maple syrup toe en roer het geheel nog een minuutje om.
Laat de granola uit de pan iets afkoelen. Serveer met yoghurt en vers fruit.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in