
Erwtensoep – snelle versie
Dit erwtensoep recept staat binnen 15 minuten op tafel! Fijn voor een drukke doordeweekse dag. Een klassieke erwtensoep wordt gemaakt van spliterwten en die moet je al gauw 40 minuten koken. Het is niet moeilijk, maar het duurt wel lang. Deze snelle variant maak je met doperwten uit de vriezer. En dan ben je dus in 15 minuten klaar. We bereiden hem verder net zoals de klassieke versie, met prei, wortel en selderij (we gebruiken alleen aardappel in plaats van knolselderij). Uiteraard gaat er rookworst in. Liever vega? Dan kan je rookworst uiteraard achterwege laten, of probeer een vega variant.
Gezonde erwtensoep
Dit snelle erwtensoep recept is vullend en voedzaam. Extra lekker als je er een plakje roggebrood bij serveert. Dat is toch heerlijk thuiskomen na een dag werken? En heb je wat over neem het dan mee naar kantoor. Want dit is ook een fijne lunch voor tussen de middag. Daarom maken we in het weekend vaak een grote pan soep en daar kunnen we dan lekker even mee vooruit. Met deze erwtensoep kan je ook gerust een paar dagen vooruit, geniet ervan.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 1.25 l (kippen)bouillon
- 400 gr doperwten (diepvries)
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 300 gr aardappelen
- 1 blaadje laurier
- 1/2 bosje bladselderij
- 1 rookworst
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Snijd de prei in ringen en was deze goed. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Bak dit in een grote soeppan aan in iets olijfolie.
Voeg de bouillon, de doperwten, de laurier en de selderij toe en breng het aan de kook.
Laat de snelle erwtensoep ongeveer 10 minuten koken. Pureer hem dan glad met een staafmixer (verwijder eerst het laurier). Breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Snijd de rookworst in plakjes. Voeg dit bij de snelle erwtensoep en laat het nog even op het vuur staan totdat de worst warm is.
Serveer de snelle erwtensoep met een plakje roggebrood.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan