Smores dip

S’mores

Heb je wel eens van S’mores gehoord? Het is een typische Amerikaanse treat, die vaak gegeten wordt bij het kampvuur of de barbecue. Meestal wordt een marshmallow op een stok boven het vuur geroosterd. Deze stop je dan samen met een stukje chocolade tussen 2 Graham crackers (soort biscuitjes). Heel simpel, maar vooral heel lekker.

S'mores van de bbq of oven

S’mores dip kan je ook heel goed op de barbecue of in de oven maken, gewoon in een gietijzeren pannetje. In dat geval doe je de chocoladestukjes en de marshmallows in het pannetje. Even roosteren in de oven of op de barbecue en dan lekker scoopen met koekjes. Ook groot favoriet bij kinderen trouwens!

Smores dip
Smores dip

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 200 gr chocolade
  • 150 gr marshmallows
  • 200 gr biscuitjes

Materiaal

  • Ovenbestendige schaal of pan
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verhit de barbecue tot een temperatuur van 240 graden Celsius. De oven kan je tot 200 graden (electrisch) verwarmen.

  2. Hak de chocola in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van de gietijzeren pan. Leg de marshmallows bovenop de chocola.

  3. Zet de pan in op de barbecue boven indirecte hitte. Bak de S’mores dip totdat de marshmallows goudbruin zijn en de chocola gesmolten is. In de oven houd je ongeveer 5 – 7 minuten aan, totdat de marshmallows bruin kleuren.

  4. Serveer de S’mores warm en dip de biscuitjes erin.

Smores dip
Smores dip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in