S’mores
Heb je wel eens van S’mores gehoord? Het is een typische Amerikaanse treat, die vaak gegeten wordt bij het kampvuur of de barbecue. Meestal wordt een marshmallow op een stok boven het vuur geroosterd. Deze stop je dan samen met een stukje chocolade tussen 2 Graham crackers (soort biscuitjes). Heel simpel, maar vooral heel lekker.
S'mores van de bbq of oven
S’mores dip kan je ook heel goed op de barbecue of in de oven maken, gewoon in een gietijzeren pannetje. In dat geval doe je de chocoladestukjes en de marshmallows in het pannetje. Even roosteren in de oven of op de barbecue en dan lekker scoopen met koekjes. Ook groot favoriet bij kinderen trouwens!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 - 6 personen
- 200 gr chocolade
- 150 gr marshmallows
- 200 gr biscuitjes
Materiaal
- Ovenbestendige schaal of pan
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 240 graden Celsius. De oven kan je tot 200 graden (electrisch) verwarmen.
Hak de chocola in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van de gietijzeren pan. Leg de marshmallows bovenop de chocola.
Zet de pan in op de barbecue boven indirecte hitte. Bak de S’mores dip totdat de marshmallows goudbruin zijn en de chocola gesmolten is. In de oven houd je ongeveer 5 – 7 minuten aan, totdat de marshmallows bruin kleuren.
Serveer de S’mores warm en dip de biscuitjes erin.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in