Menu
Smores-dip-4-4-4.jpg

S’mores dip – Winter bbq

Het maken van S’mores dip stond al tijden op mijn to-do list. Oh wat ziet dat er altijd lekker uit. En ik kan je alvast verklappen, dat is het ook! Heb je nog nooit van S’mores gehoord? Het is een typische Amerikaanse treat, die vaak gegeten wordt bij het kampvuur of de barbecue. Meestal wordt er een marshmallow tussen een laag chocola en twee biscuitjes verwarmd boven het vuur, zodat de marshmallow en chocola gaan smelten. Wij deden het iets anders, want we hebben er een S’mores dip van gemaakt. Perfect voor bij de winterbarbecue. Met dit heerlijke toetje sluiten we de winterbarbecue serie af. Nou, ik kan me geen betere afsluiter wensen, toch?

De combinatie van gesmolten marshmallows en chocola en een knapperig biscuitje is hemels! Je kunt er echt niet van afblijven, en ik spreek uit ervaring. Wij maakten de S’mores dip in een gietijzeren pannetje op de barbecue. Als je geen gietijzeren pan hebt, kunt je ook de marshmallow roosteren op een prikker boven de barbecue en dan tussen een laagje chocola en twee biscuitjes stoppen. De kids zullen dit toetje ook wel weten te waarderen denk ik.
S'mores dip

Ingrediënten voor 1 pan
200 gr chocola (puur)
150 gr marshmallows
200 gr biscuitjes (of meer naar wens)

Zo maak je het 
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 240 graden Celsius.

Hak de chocola in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van de gietijzeren pan.

S'mores dip

Leg de marshmallows bovenop de chocola.

Zet de pan in op de barbecue boven indirecte hitte. Bak de S’mores dip totdat de marshmallows goudbruin zijn en de chocola gesmolten is.

Serveer de S’mores dip warm en dip de biscuitjes erin. Enjoy!

S'mores dip

S'mores dip

S'mores dip

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan