slasaus

Slasaus maken

Zelf slasaus maken is eenvoudiger dan je denkt en het resultaat is altijd smaakvol en vers – en een stuk lekkerder dan kant-en-klare sauzen uit de supermarkt!

Basisrecept slasaus maken

Voor dit basisrecept gebruiken we mayonaise en yoghurt, wat zorgt voor een romige en frisse smaak. Het citroensap voegt een heerlijke zuurtje toe, terwijl de poedersuiker een beetje zoetheid geeft – maar die kun je ook eruit laten, als je wil. Breng het geheel op smaak met peper en zout en je hebt een heerlijke, zelfgemaakte slasaus.

Wat voor type sla is lekker voor een salade?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan knapperige ijsbergsla, romaine sla voor een klassieke Caesar salade, of veldsla of babyspinazie voor een wat zachtere salade. Voor een pittige bite kun je rucola toevoegen.

Variatietips voor dit basisrecept

Voeg eens verse kruiden toe, zoals dille, bieslook of peterselie, voor extra smaak. Voor een beetje pit kun je een teentje fijngeperste knoflook of een lepeltje mosterd toevoegen. Wil je een luxe twist? Voeg dan een scheutje truffelolie of een lepel honing toe.

Met deze supermakkelijke en veelzijdige slasaus kun je eindeloos variëren en elke salade omtoveren tot een feestje. Dus experimenteer, proef en geniet van je zelfgemaakte salade!

Gerookte kip salade
slasaus
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 porties

  • 2 el mayonaise
  • 6 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 2 tl poedersuiker
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap en voeg de poedersuiker toe. Het fijnst meng je dit met een garde.

  2. Breng de slasaus op smaak met peper en zout. Vind je de slasaus te dik? voeg dan een scheutje water toe.

    Je kan de slasaus ongeveer 7 dagen bewaren in de koelkast.

slasaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in