Menu
Sinaasappel-galette-UPK-19-04-BLOGPOST-088.jpg

Sinaasappel taart

Vandaag een lekker simpel recept voor sinaasappel taart. Het is eenFranse galette, dit is de zoete versie van de hartige taart. Net zo veelzijdig! Zodra je weet hoe je het deeg kunt maken, kun je er daarna je creativiteit op loslaten.  Je kunt variëren met allerlei fruitsoorten. Ik vind het vooral leuk om te maken omdat het lekker snel klaar is. Nou ja qua bereiding lekker snel klaar. Deeg in de keukenmachine, balletje vormen, even in de koelkast. Uitrollen, wat fruit erop en hup de oven in. Klaar!

Lekkere topping variaties

Wat ook lekker is, wanneer de galette een beetje is afgekoeld, je er wat schaafsel van witte of pure chocolade overheen schaaft. Dan krijg je zoiets als zo’n Pimms koekje met sinaasappel en chocolade. Maar ijs of slagroom kan natuurlijk ook altijd. En daarmee kun je de sinaasappel galette ook best als toetje maken voor bij een leuk etentje. Serveren met ijs, ach en ook wat van die chocolade.

8 stukjes

Ingrediënten voor 8 personen

  • 4 hand sinaasappels
  • 2 el suiker
  • 55 gr poedersuiker
  • 225 gr bloem
  • 100 gr roomboter
  • 90 gr amandelschaafsel
  • 2 tl appelazijn
  • 1 tl vanille extract
  • 60 ml water (koud)

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem, suiker en boter in de keukenmachine en meng totdat er kruimels ontstaan en het mengsel lijkt op grof zand. Voeg de appelazijn, het vanille extract en 60 ml koud water toe. Meng opnieuw in de keukenmachine totdat het deeg bij elkaar komt.

  2. Haal het deeg uit de machine en kneed snel tot een bal. Omwikkel met plasticfolie en leg voor 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht).

  4. Schil de sinaasappels, snijd in dikke plakken van ca 1cm.

  5. Leg het deeg op een stuk bakpapier. Rol het deeg uit in een cirkel van ongeveer 30-35cm. Prik het deeg in met een vork en laat ongeveer 5cm rand vrij. Strooi 2/3e van het amandelschaafsel in het midden en leg de sinaasappelplakken erop. Vouw dan de randen om. Klop het ei los en bestrijk de randen ermee. Bestrooi tot slot de sinaasappels met de suiker en nog wat amandelschaafsel. 

  6. Zet de galette 35-40 minuten in de oven en bak goudbruin. Haal uit de oven, laat afkoelen op een taartrooster en serveer de sinaasappeltaart met slagroom of een bolletje vanille ijs.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan