Shoarma salade
Wil je shoarma eens op een andere manier eten? Deze shoarma salade is een frisse en verrassende variant op de klassieke pita shoarma – en perfect voor de zomer. Zo wordt het opeens een vrolijke en voedzame salade vol smaak en kleur. Ideaal voor een zomerse avondmaaltijd of een gezellige lunch in de tuin.
Zo maak je deze shoarma salade
De basis van deze salade bestaat uit knapperige groenten zoals rode en witte kool, romaine sla, tomaat en komkommer. De kippendijen, gemarineerd in shoarmakruiden en gebakken tot ze goudbruin en sappig zijn, geven de salade die typische shoarma-smaak waar we zo van houden.
De gebakken kikkererwten, gekruid met gerookt paprikapoeder, voegen een extra knapperige bite toe en zijn een gezonde vervanging voor de traditionele frietjes. Het geheel wordt afgemaakt met een romige yoghurtsaus, op smaak gebracht met citroen en knoflook. Veel lekkerder dan knoflooksaus uit een fles!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kippendijen
- 250 gr Griekse yoghurt
- 3 Griekse pitabroodjes
- 0,25 rode kool
- 0,25 witte kool
- 0,5 citroen
- 4 tomaten
- 0,5 komkommer
- 1 kropje romaine sla
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- 115 gr kikkererwten (uitgelekt)
- 2 el shoarmakruiden
- 0,5 tl gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven-en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Snijd de kippendijen in reepjes en meng ze met de shoarmakruiden en 2 eetlepels olijfolie. Zet opzij.
Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking (in de oven of in de broodrooster).
Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier en meng ze daarna met 1 eetlepel olijfolie, gerookt paprikapoeder en 1/2 theelepel zout. Verdeel ze over een bakplaat en bak ze in de oven op 200 graden, ongeveer 30 minuten tot ze knapperig zijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de reepjes kippendijen al omscheppend goudbruin en gaar.
Snijd de pitabroodjes in puntjes en leg ze op een serveerschaal. Hak de onderkant van de romaine sla er af en haal de blaadjes los van elkaar. Hak de witte kool, en rode kool in dunne reepjes. Snijd de komkommer en tomaten in stukjes en de rode ui in dunne ringen. Meng de gesneden groenten door elkaar en verdeel ze over de pitapuntjes.
Maak de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen met 3 eetlepels olijfolie. Pers de tenen knoflook er boven uit en breng op smaak met het sap van een halve citroen en peper en zout. Schep de yoghurtsaus over de salade en top af met de gebakken kipshoarma en knapperige kikkererwten. Serveer de shoarma salade direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in