Shepherd’s pie met gehakt
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr rundergehakt
- 500 gr aardappels
- 300 gr witte kool
- 1 flinke prei
- 2 uien
- 50 ml melk
- 2 eieren
- 200 ml rundvleesbouillon
- 2 el tomatenpuree
- 1 el worcestershiresauce
- 4 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)
Schil de aardappels, snijd in grove stukken. Doe ze in een pan en vul deze met water tot de aardappels net onderstaan. Voeg zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in 20 minuten tot ze helemaal gaar zijn.
Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de witte kool in dunne repen. Verhit olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui 2-3 minuten. Voeg de witte kool en preiringen toe en bak 2-3 minuten mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep door het uimengsel.
Voeg het gehakt toe en bak 5-6 minuten mee. Schep de tomatenpuree en worcestershire saus toe en schep goed om. Schenk de bouillon in de pan en breng langzaam aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook 10 minuten. Haal de deksel van de pan en kook 5-7 minuten tot de bouillon is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappels af en laat ze 2-3 minuten met de deksel op de pan droog dampen. Stamp ze fijn en maak de puree smeuïg met de melk. Breek de eieren boven de puree en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het gehakt en witte kool in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree er over en maak met een vork een patroontje. Zet de Shepherd’s pie oven en bak 25-30 minuten tot de puree een mooie lichtbruine kleur heeft.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in