Shepherd's pie

Shepherd’s pie met gehakt

Heb je zin in comfortfood? Dan is dit recept voor Shepherd’s pie misschien iets voor op je weekmenu. Het is een lekker stevige ovenschotel met gehakt, witte kool, prei en uien en een lekkere laag romige aardappelpuree. Het is een klassiek Engels recept wat origineel gemaakt wordt met lamsgehakt. Wij maakten dit recept met rundvlees, officieel heet het dan ook geen Shepherd’s pie maar Cottage pie. Welke naam je het ook geeft, het is een lekker en simpel recept voor het hele gezin. Wil je tijd besparen? Koop dan voorgesneden witte kool, preiringen en geschilde aardappels. Maar maak de aardappelpuree wel zelf, want dat is zoveel lekkerder! Kijk hier voor nog meer lekkere ovenschotels.

 

Ingrediënt witte kool
Shepherd's pie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr rundergehakt
  • 500 gr aardappels
  • 300 gr witte kool
  • 1 flinke prei
  • 2 uien
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 200 ml rundvleesbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el worcestershiresauce
  • 4 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)

  2. Schil de aardappels, snijd in grove stukken. Doe ze in een pan en vul deze met water tot de aardappels net onderstaan. Voeg zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in 20 minuten tot ze helemaal gaar zijn.

  3. Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de witte kool in dunne repen. Verhit olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui 2-3 minuten. Voeg de witte kool en preiringen toe en bak 2-3 minuten mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep door het uimengsel.

  4. Voeg het gehakt toe en bak 5-6 minuten mee. Schep de tomatenpuree en worcestershire saus toe en schep goed om. Schenk de bouillon in de pan en breng langzaam aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook 10 minuten. Haal de deksel van de pan en kook 5-7 minuten tot de bouillon is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Giet de aardappels af en laat ze 2-3 minuten met de deksel op de pan droog dampen. Stamp ze fijn en maak de puree smeuïg met de melk. Breek de eieren boven de puree en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Schep het gehakt en witte kool in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree er over en maak met een vork een patroontje. Zet de Shepherd’s pie oven en bak 25-30 minuten tot de puree een mooie lichtbruine kleur heeft.

Ingrediënt witte kool
Shepherd's pie

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (61 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Aardappel Gehakt Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Oven Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in