Shaslick

Shaslick van de bbq

Zin in een shaslick van varkenshaas? Deze klassieker mag op je bbq-feestje eigenlijk niet ontbreken. Wij maken de marinade met KIKKOMAN sojasaus, tomatenpuree, paprikapoeder, bruine suiker en gedroogde oregano. Hoe langer je het vlees laat marineren hoe lekker het wordt, maar na 2-3 uurtjes smaakt het ook al fantastisch. Tussen de stukken varkenshaas hebben we lekkere dikke stukken rookspek geregen, partjes rode ui en stukjes paprika. Geef er platbrood en een frisse knoflook yoghurtsaus bij en je feestje kan niet meer stuk!
Shaslick
Shaslick

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 600 gr varkenshaas
  • 380 gr rookspek (een stukje )
  • 0,5 ui
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 paprika's (groen, oranje, geel, rood)
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 ml KIKKOMAN sojasaus
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 4 platbroodjes
  • olijfolie
  • Peper en zout

Lekker met

Materiaal

  • 8 metalen spiesen
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel de (gewone) ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje (olijf)olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Roer de tomatenpuree en bruine basterdsuiker er door en bak 1 minuut mee. Schenk de sojasaus en 100 milliliter water erbij en roer de gerookte paprikapoeder en gedroogde oregano er door. Laat 1-2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Leg ze in een schaal, schenk de marinade over het vlees en schep goed om. Laat de varkenshaas tenminste 2-3 uur, maar het liefste 6-12 uur marineren.

  3. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s, en snijd ze in stukjes van 2 cm, snijd het spek in plakjes van 1 cm dik en 2 cm breed. Pel de rode uien en snijd ze in kwarten, haal de partjes los van elkaar. Rijg het vlees, paprika, spek en rode ui om en om op een spies. Maak in totaal 8 spiesen.

  4. Grill de shaslick spiezen op de bbq in 8-10 minuten of tot het vlees gaar is. Serveer met frisse knoflook yoghurtsaus en platbrood.

Shaslick
Shaslick

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in