Shaslick van de bbq

Shaslick van de bbq

Zin in een shaslick van varkenshaas? Deze klassieker mag op je bbq-feestje eigenlijk niet ontbreken. Wij maken de marinade met KIKKOMAN sojasaus, tomatenpuree, paprikapoeder, bruine suiker en gedroogde oregano. Hoe langer je het vlees laat marineren hoe lekker het wordt, maar na 2-3 uurtjes smaakt het ook al fantastisch. Tussen de stukken varkenshaas hebben we lekkere dikke stukken rookspek geregen, partjes rode ui en stukjes paprika. Geef er platbrood en een frisse knoflook yoghurtsaus bij en je feestje kan niet meer stuk!
Shaslick van de bbq
Shaslick van de bbq

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 8 st.

  • 600 gr varkenshaas
  • 380 gr rookspek (een stukje )
  • 0,5 ui
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 paprika's (groen, oranje, geel, rood)
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 ml KIKKOMAN sojasaus
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 4 platbroodjes
  • olijfolie
  • Peper en zout

Lekker met

Materiaal

  • 8 metalen spiesen

Zo maak je het

  1. Pel de (gewone) ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje (olijf)olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Roer de tomatenpuree en bruine basterdsuiker er door en bak 1 minuut mee. Schenk de sojasaus en 100 milliliter water erbij en roer de gerookte paprikapoeder en gedroogde oregano er door. Laat 1-2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Leg ze in een schaal, schenk de marinade over het vlees en schep goed om. Laat de varkenshaas tenminste 2-3 uur, maar het liefste 6-12 uur marineren.

  3. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s, en snijd ze in stukjes van 2 cm, snijd het spek in plakjes van 1 cm dik en 2 cm breed. Pel de rode uien en snijd ze in kwarten, haal de partjes los van elkaar. Rijg het vlees, paprika, spek en rode ui om en om op een spies. Maak in totaal 8 spiesen.

  4. Grill de shaslick spiezen op de bbq in 8-10 minuten of tot het vlees gaar is. Serveer met frisse knoflook yoghurtsaus en platbrood.

Shaslick van de bbq
Shaslick van de bbq

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.

Tags

BBQ Camping Familie recepten Makkelijke recepten Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (13 stemmen)

8 augustus 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in