Shakshuka met zalm
Ben je op zoek naar een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat sneller op tafel staat dan dat jij een pizza kan bestellen? Dan is deze shakshuka met zalm misschien wel iets voor jou! De combinatie van spinazie, verse zalm en gepocheerde eitjes is lente-fris én heel gezond. Een soort groene variant op de traditionele versie met tomaten – we love it. Het bereiden van deze shakshuka is ontzettend makkelijk. Bak de knoflook en spinazie in een pan en voeg vervolgens de kruiden en room toe. Maak een paar holtes in de spinazie en breek hier de eieren in. Voeg tenslotte de zalm toe en laat alles onder een deksel pocheren tot het gaar is. Serveer met een lekker stuk pitabrood om alles op te dippen.
Liever een traditionele shakshuka maken? Kijk dan hier voor ons recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 2 - 4 personen:
- 200 gr verse zalm
- 400 gr spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 125 ml verse slagroom
- 4 eieren
- 1 tl komijn
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Pitabrood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de knoflook fijn. Bak het in een grote koekenpan in een scheutje olijfolie aan.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, totdat het volledig is geslonken. Breng de spinazie op smaak met komijn, chilipeper en zout. Voeg de room toe en meng het door elkaar.
Maak 4 inkepingen in de spinazie. Breek in iedere holte een ei.
Snijd de zalm in stukken van 2 x 2 cm. Breng de vis op smaak met chilipeper en zout en verdeel het in de pan.
Zet een deksel op de pan. Pocheer de eieren en de zalm in 5 – 6 minuten gaar.
Voeg naar wens nog wat chilipeper en zout toe. Lekker met pitabrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in