
Shakshuka met zalm
Ben je op zoek naar een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat sneller op tafel staat dan dat jij een pizza kan bestellen? Dan is deze shakshuka met zalm misschien wel iets voor jou! De combinatie van spinazie, verse zalm en gepocheerde eitjes is lente-fris én heel gezond. Een soort groene variant op de traditionele versie met tomaten – we love it. Het bereiden van deze shakshuka is ontzettend makkelijk. Bak de knoflook en spinazie in een pan en voeg vervolgens de kruiden en room toe. Maak een paar holtes in de spinazie en breek hier de eieren in. Voeg tenslotte de zalm toe en laat alles onder een deksel pocheren tot het gaar is. Serveer met een lekker stuk pitabrood om alles op te dippen.
Liever een traditionele shakshuka maken? Kijk dan hier voor ons recept.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 2 - 4 personen:
- 200 gr verse zalm
- 400 gr spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 125 ml verse slagroom
- 4 eieren
- 1 tl komijn
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Pitabrood
Zo maak je het
Hak de knoflook fijn. Bak het in een grote koekenpan in een scheutje olijfolie aan.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, totdat het volledig is geslonken. Breng de spinazie op smaak met komijn, chilipeper en zout. Voeg de room toe en meng het door elkaar.
Maak 4 inkepingen in de spinazie. Breek in iedere holte een ei.
Snijd de zalm in stukken van 2 x 2 cm. Breng de vis op smaak met chilipeper en zout en verdeel het in de pan.
Zet een deksel op de pan. Pocheer de eieren en de zalm in 5 – 6 minuten gaar.
Voeg naar wens nog wat chilipeper en zout toe. Lekker met pitabrood.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan