shakshuka

Shakshuka met gehaktballen

Hou je ook zo van shakshuka? Dan vind je dit vast ook lekker! Deze Midden Oosterse bonenschotel wordt overal ter wereld gegeten. Meestal als ontbijt, maar dat is voor ons Nederlanders te heftig, dus eten wij het in de avond. En misschien is het wel not done, om aan een klassieker te sleutelen, maar ik doe het lekker toch! Ik blame het aan mijn creatieve genen.

Deze shakshuka met gehakt is lekker vullend omdat er veel bonen ingaan. Ik heb nu een  bonenmix gebruikt met witte bonen, bruine bonen en kidneybonen. Superlekker! Voor de shakshuka heb je wel hele een grote pan nodig. Of je verdeelt de bonenschotel over twee pannen, dat kan natuurlijk ook. Serveer er lekker pitabrood bij en je hebt een heerlijk maaltje.

shakshuka met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren maat M
2 blikken tomatenblokjes (800 gr)
1 ui
1 teentje knoflook
Halve rode peper
1 rode paprika
2 x bonenmix (Kidneybonen, bruine bonen en witte bonen)
1 tl oregano
Handje peterselie
Zout
Olijfolie

Gehaktballetjes
300 rundergehakt
1 teentje knoflook
1 ei
Handje paneermeel
1 tl komijn
Handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een kom. Pers een teentje knoflook erboven uit en voeg de komijn en wat peper en zout toe.

Hak een handje peterselie fijn en voeg dit bij het gehakt.

Voeg het paneermeel en het ei toe en meng het gehakt door elkaar. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Vorm met je handen kleine gehaktballetjes, ter  grootte van een 2 euro munt.

Bak de gehaktballetjes rondom aan in een grote pan in wat olijfolie.

Snipper het uitje en hak de knoflook en de rode peper fijn. Voeg dit bij de gehaktballetjes en bak mee.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze in blokjes. Bak de paprika kort mee.

Voeg dan de tomaten blokjes toe.

Laat de bonen uitlekken en voeg ze bij de tomatensaus. Verdeel de bonenschotel eventueel over 2 pannen.

Breng de tomatensaus op smaak met de komijn, oregano en wat zeezout.

Maak 4 holtes in de saus en breek in elk gat een eitje. Zorg ervoor dat de holtes niet te diep zijn, want anders wordt je ei niet goed gaar.

Pocheer de eieren in ongeveer 10 – 12 minuten zachtjes gaar.

Hak de peterselie fijn en verdeel dit over de shakshuka.

Serveer de shakshuka met gehaktballen meteen. Lekker met pitabrood erbij.

shakshuka

Dit recept is m.u.v. de gehaktballetjes Voedselzandloper proof. 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in