Shakshuka met gehaktballen
Hou je ook zo van shakshuka? Dan vind je dit vast ook lekker! Deze Midden Oosterse bonenschotel wordt overal ter wereld gegeten. Meestal als ontbijt, maar dat is voor ons Nederlanders te heftig, dus eten wij het in de avond. En misschien is het wel not done, om aan een klassieker te sleutelen, maar ik doe het lekker toch! Ik blame het aan mijn creatieve genen.
Deze shakshuka met gehakt is lekker vullend omdat er veel bonen ingaan. Ik heb nu een bonenmix gebruikt met witte bonen, bruine bonen en kidneybonen. Superlekker! Voor de shakshuka heb je wel hele een grote pan nodig. Of je verdeelt de bonenschotel over twee pannen, dat kan natuurlijk ook. Serveer er lekker pitabrood bij en je hebt een heerlijk maaltje.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren maat M
2 blikken tomatenblokjes (800 gr)
1 ui
1 teentje knoflook
Halve rode peper
1 rode paprika
2 x bonenmix (Kidneybonen, bruine bonen en witte bonen)
1 tl oregano
Handje peterselie
Zout
Olijfolie
Gehaktballetjes
300 rundergehakt
1 teentje knoflook
1 ei
Handje paneermeel
1 tl komijn
Handje peterselie
Peper en zout
Zo maak je het
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een kom. Pers een teentje knoflook erboven uit en voeg de komijn en wat peper en zout toe.
Hak een handje peterselie fijn en voeg dit bij het gehakt.
Voeg het paneermeel en het ei toe en meng het gehakt door elkaar. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Vorm met je handen kleine gehaktballetjes, ter grootte van een 2 euro munt.
Bak de gehaktballetjes rondom aan in een grote pan in wat olijfolie.
Snipper het uitje en hak de knoflook en de rode peper fijn. Voeg dit bij de gehaktballetjes en bak mee.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze in blokjes. Bak de paprika kort mee.
Voeg dan de tomaten blokjes toe.
Laat de bonen uitlekken en voeg ze bij de tomatensaus. Verdeel de bonenschotel eventueel over 2 pannen.
Breng de tomatensaus op smaak met de komijn, oregano en wat zeezout.
Maak 4 holtes in de saus en breek in elk gat een eitje. Zorg ervoor dat de holtes niet te diep zijn, want anders wordt je ei niet goed gaar.
Pocheer de eieren in ongeveer 10 – 12 minuten zachtjes gaar.
Hak de peterselie fijn en verdeel dit over de shakshuka.
Serveer de shakshuka met gehaktballen meteen. Lekker met pitabrood erbij.
Dit recept is m.u.v. de gehaktballetjes Voedselzandloper proof.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in