Vegetarische shakshuka

Vegetarische shakshuka

Shakshuka (spreek uit als sjak-sjoe-ka) is een Midden Oosters gerecht van gepocheerde eieren in tomatensaus met groente. Meestal wordt het gemaakt met paprika, aubergine en tomaat, maar het leuke is dat je er volop mee kan variëren. Ik maak hem het liefst vegetarisch, maar je kan ook gehakt toevoegen of merguez (kruidige worstjes). Het is hier bekend geworden door onze grote vriend Ottolenghi en inmiddels vind je het in heel veel restaurantjes op de kaart. Officieel is het een ontbijtrecept, maar je kan het ook eten als lunch en zelfs als avondeten. Dip er een lekker pitabroodje in en klaar is je gezonde maaltijd. Ik heb deze vegetarische shakshuka heel voedzaam gemaak met witte cannelinibonen en paprika. Maar je zou ook courgette, spinazie, pompoen of eigenlijk bijna iedere groente wel kunnen toevoegen. Probeer het maar eens. Ook dol op de Midden Oosterse keuken?

Vegetarische shakshuka
Vegetarische shakshuka

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 2 - 4

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr cannellinibonen (uit blik)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 0,5 rode peper
  • 4 eieren
  • 40 gr feta
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 3 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Pitabrood

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en bak deze mee totdat ze iets zacht geworden zijn. Voeg de komijn en oregano toe en verhit dit kort.

  3. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg deze samen met de tomatenblokjes bij de paprika. Roer even om.

  4. Maak 4 kuiltjes in het pannetje en breek in ieder kuiltje een ei. Zet de deksel op de pan en pocheer de eieren in 5 minuten gaar.

  5. Breng de vegetarische shakshuka verder op smaak met peper en zout. Garneer met feta en versgehakte peterselie. Serveer met pitabrood.

Vegetarische shakshuka
Vegetarische shakshuka

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Ei Tomaat Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (40 stemmen)

2 februari 2021


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in