Saucijzenbroodjes (video)
Ik ben opgegroeid met saucijzenbroodjes. Vroeger kreeg ik regelmatig een saucijzenbroodje van de Hema of de V&D tijdens een dagje winkelen. En ook op de veerboot naar Schiermonnikoog, ja wij gingen ieder jaar, nam ik steevast een saucijzenbroodje. In deze nieuwste video laat Pauline zien hoe je heel makkelijk zelf saucijzenbroodjes kunt maken. En stiekem is dat veel lekkerder, dan die kant-en-klare saucijzenbroodjes. En het lijkt misschien heel ingewikkeld, maar het is supermakkelijk om zelf saucijzenbroodjes te maken. Heerlijk voor op een luie zondag. Bij een van mijn oude werkgevers werd er vaak op saucijzenbroodjes in plaats van taart getrakteerd bij verjaardagen. Ik kon dat altijd wel waarderen, aangezien ik meer een liefhebber van hartig ben dan van zoet. Het is niet gezonder, maar wel net zo lekker!
Waar de kant-en-klare saucijzenbroodjes vaak wat flauw van smaak zijn, kun je in dit recept helemaal los gaan met kruiden. Het moet natuurlijk wel in balans blijven, maar ik hou er persoonlijk wel van als het gehakt lekker op smaak is. Ik gebruikte onder andere knoflook, cayennepeper en ketjap om het gehakt te kruiden. Superlekker! Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?
Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.
Ingrediënten voor 6 st.
6 plakjes bladerdeeg
300 gr gehakt
2 tenen knoflook
1 el ketjap
1 ei
Handje paneermeel 1 tl cayennepeper 1 tl komijn Zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het gehakt in een kom. Pers de knoflooktenen uit boven de kom. Voeg de ketjap, de cayennepeper en een snuf zout toe.
Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar.
Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op de bakplaat.
Verdeel het gehaktmengsel over 1 helft van de bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de rand aan de lange zijde aan. De korte randen laat je iets open.
Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei. Bak de saucijzenbroodjes in 15-20 minuten af op 200 graden.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in