Saucijzenbroodjes (video)
Zelf saucijzenbroodjes maken is niet alleen heel leuk om te doen (ook voor kinderen) maar vooral ook heel lekker. Het geheime ingrediënt is ketjap. Dit geeft het gehakt zoveel smaak. Als je zeker wilt weten of je gehakt goed gekruid is, kan je een klein stukje bakken in een pannetje. Want eenmaal gevuld in het bladerdeeg kan je er niet zoveel meer mee doen.
Zelf saucijzenbroodjes maken
Ingrediënten voor 6 st.
- 6 plakjes bladerdeeg (vriezer)
- 300 gr gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 el ketjap
- 2 eieren
- Handje paneermeel
- 1 tl komijn
- 1 tl cayennepeper
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Doe het gehakt in een kom. Pers de knoflooktenen uit boven de kom. Voeg de ketjap, de cayennepeper en een snuf zout toe.
Voeg één ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar. Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Verdeel het gehaktmengsel over een helft van de bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de rand aan de lange zijde aan. De korte randen laat je iets open. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.
Bak de saucijzenbroodjes in 15-20 minuten af op 200 graden.
-
Hoe lang kan ik saucijzenbroodjes bewaren?
Je kan de gebakken saucijzenbroodjes ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
-
Kan je saucijzenbroodjes invriezen?
Je kan zelfgemaakte saucijzenbroodjes heel goed invriezen. Verpak de gebakken broodjes in een afsluitbaar diepvrieszakje. Bewaar ze tot 3 maanden in de vriezer.
-
Hoe moet ik saucijzenbroodjes opwarmen?
Verwarm de gebakken saucijzenbroodjes in een goed voorverwarmde oven op 180 graden. Na 10 – 15 minuten zijn de broodjes warm (afhankelijk van de grootte). Je kan saucijzenbroodjes ook opwarmen in de Airfryer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
