
Saté noedels
Saté noedels: bij ons thuis is dit zo’n gerecht waar we allemaal happy van worden. De dikke udon noedels slurpen lekker weg, en de kruidige kip en knapperige groente passen supergoed bij de romige, licht pittige pindasaus. En vergeet vooral die knapperige seroendeng en frisse koriander erover niet, dat maakt ’t helemaal af. Echt een fijn oosters maaltje dat je zonder moeite doordeweeks op tafel zet.
Saté noedels: snel en zo lekker
We vinden het heerlijk dat je met één pan, wat noedels en een handvol smaakmakers zo’n waanzinnig lekker gerecht kunt maken. Het is romig, hartig, een tikkie pittig en door de seroendeng ook nog lekker crunchy. Kortom: deze saté noedels zijn precies wat je wil na een drukke dag.
Oja: we gebruiken KIKKOMAN sojasaus omdat hij die heerlijke hartige, licht pittige smaak geeft die perfect past bij de pindasaus en de noedels. Hij gaat sowieso door de saus, maar soms drizzlen we nog een beetje extra op het einde over het gerecht. Echt een onmisbare smaakmaker in onze koelkast!



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr udon noedels
- 250 gr kipgehakt
- 400 gr Japanse wokgroente ((paksoi, shiitak, chili))
- 3 st. lente-ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 30 gr seroendeng
- 5 gr verse koriander
- olie om in te bakken
Saus
- 2 tl crispy chili olie
- 3 el KIKKOMAN sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 3 el pindakaas
- 150 ml gekookt water
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten voor de saus tot een gladde saus.
Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat, of gebruik voorgekookte noedels. Je kunt ze eventueel koud afspoelen na het koken, om te voorkomen dat ze teveel aan elkaar plakken.
Snijd de lente-ui in ringen. Hak de knoflook, gember en groene kruiden fijn.
Bak het kipgehakt rondom bruin in een beetje olie. Voeg de gehakte knoflook, de helft van de lente-ui en de gehakte gember toe en bak mee.
Voeg de wokgroente toe en bak 4-5 minuten mee.
Voeg de saus en de noedels bij de groente en meng alles door elkaar. Is de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe.
Garneer de saté noedels met de overgebleven lente-ui, de koriander en de seroendeng.
Variatietips
- Liever vega? Vervang het kipgehakt door gebakken tofu of tempeh.
- Maak deze saté noedels extra pittig met een extra lepel crispy chili olie.
- Voeg een handje taugé toe vlak voor het serveren voor wat extra crunch.
- Geen udon noedels te vinden? Rijstnoedels of mie-nestjes werken ook prima!


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in