kipsate bbq

Saté Ajam

Kipsaté wordt in het Indisch Saté Ajam wordt genoemd. Kenmerkend is de marinade met ketjap en pindasaus. Die maken we van pindakaas, maar als we echt ons best doen maken we hem van ongezouten pinda’s. Dat is echt zo lekker! Je vindt het in Indonesië overal op straat. Het wordt vaak gegeten met witte rijst. In het Nederlands eten we saté vaak met dikke frieten en satésaus. Je kan de sateetjes grillen in de pan, maar je kan ze ook op de BBQ bereiden. Net waar je zelf zin in hebt. Lekker met kroepoek, zoetzure komkommer en gebakken uitjes.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 10 stokjes

  • 800 gr kipfilet
  • 3 el Ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olie
  • Chilipeper en zout

Pindasaus

  • 75 gr ongezouten pinda's
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Ketjap manis
  • 0,5 ui
  • 175 ml water
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de ketjap en de olie. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de marinade. Breng op smaak met chilipeper en zout. Snij de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm en leg deze minimaal twee uur in de marinade (kan ook de hele nacht).

  2. Voor de pindasaus maal je de pinda’s fijn in een keukenmachine. Voeg de knoflook, de komijn, het korianderzaad, de ketjap en de sambal toe en mix het zo glad mogelijk. Als je van grove saté houdt, mix je het korter. Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een sauspan.  Voeg het pindamengsel toe en bak het geheel kort aan. Voeg beetje bij beetje het water toe. Als de saus te dik is, voeg je extra water toe.

  3. Rijg de stukken gemarineerde kip op een spiesje, Bak de saté ajam in een grillpan of op de bbq rondom gaar. Serveer met de pindasaus.

saté ajam

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.