Saté Ajam (kipsaté)

Saté Ajam (kipsaté)

Kipsaté wordt in het Indisch Saté Ajam wordt genoemd. Kenmerkend is de marinade met ketjap en pindasaus. Die maken we van pindakaas, maar als we echt ons best doen maken we hem van ongezouten pinda’s. Dat is echt zo lekker! Je vindt het in Indonesië overal op straat. Het wordt vaak gegeten met witte rijst. In het Nederlands eten we saté vaak met dikke frieten en satésaus. Je kan de sateetjes grillen in de pan, maar je kan ze ook op de BBQ bereiden. Net waar je zelf zin in hebt. Lekker met kroepoek, zoetzure komkommer en gebakken uitjes.

Ingrediënten voor 10 stokjes

  • 800 gr kipfilet
  • 3 el Ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olie
  • Chilipeper en zout

Pindasaus

  • 75 gr ongezouten pinda's
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Ketjap manis
  • 0,5 ui
  • 175 ml water

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de ketjap en de olie. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de marinade. Breng op smaak met chilipeper en zout. Snij de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm en leg deze minimaal twee uur in de marinade (kan ook de hele nacht).

  2. Voor de pindasaus maal je de pinda’s fijn in een keukenmachine. Voeg de knoflook, de komijn, het korianderzaad, de ketjap en de sambal toe en mix het zo glad mogelijk. Als je van grove saté houdt, mix je het korter. Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een sauspan.  Voeg het pindamengsel toe en bak het geheel kort aan. Voeg beetje bij beetje het water toe. Als de saus te dik is, voeg je extra water toe.

  3. Rijg de stukken gemarineerde kip op een spiesje, Bak de saté ajam in een grillpan of op de bbq rondom gaar. Serveer met de pindasaus.

Saté Ajam (kipsaté)

Tags

BBQ Camping Familie recepten Kip Aziatische recepten Indonesische recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in