salade parelgort halloumi

Salade van parelgort met halloumi

Het is nu echt saladetijd! Tuurlijk eet ik ze het hele jaar door, maar in de winter moet er bij mij hoe dan ook een warm element aan toegevoegd worden. Deze salade van parelgort heeft dat, maar is door de samenstelling en frisse citroendressing toch lekker zomers.

Iemand noemde halloumi in de comments ooit eens piepkaas. En eerst dacht ik “huh”. Maar nu ik er op let snap ik helemaal wat zij bedoelt. Als je kauwt op de gegrilde halloumi dan geeft dat een soort piepend geluid. Let er maar eens op. Ik vind halloumi echt heerlijk en ben blij dat ik het ook gewoon bij de Appie kan halen (gemaksmens). Voor de parelgort moet je nog wel even naar de speciaalzaak/biowinkel. Let er  op welke soort je koopt. Ik kocht die van mij bij Marks & Spencer (ik hou van die winkel) en die hoef je niet voor te weken. Er bestaat ook een versie die je wel moet weken en dat kost logischerwijs meer tijd, geen moeite maar tijd.

Samen met de gegrilde courgette is het een heerlijke, al zeg ik het zelf, maaltijdsalade geworden. En terwijl ik dit schrijf ben ik al aan het nadenken over mijn salade van vanavond. De veldlsa uit eigen tuin is namelijk klaar en die moeten we dus gebruiken. Zo leuk vind ik dat.

salade parelgort halloumi

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr parelgort
1 grote courgette
250 gr halloumi
200 gr tuinbonen

Dressing
Sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
3 takjes verse munt
4 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de parelgort zoals op de verpakking vermeld staat. In mijn geval kookte ik het in 35 minuten gaar in water met zout. Zet apart.

Was de courgette en snijd deze in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline, maar kan ook met een kaasschaaf of mes. Snijd ook de halloumi in dunne plakken.

Verhit een grillpan (of gebruik je grillapparaat). Grill de courgette en de halloumi aan weerszijden goudbruin. Breng de courgette even op smaak met peper en zout.

Kook de tuinbonen in 5 minuten gaar in water met zout. Je kunt ze eventueel dubbeldoppen. Dit houdt in dat je het buitenste velletje er na het koken afhaalt. Dat velletje gooi je niet weg, maar stop je in je mond.

Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, een gehakt teentje knoflook, wat fijngesneden munt en wat peper en zout. Meng de dressing door de parelgort.

Verdeel de parelgort over de borden. Leg daarop de gegrilde courgette en halloumi. Maak het af met de (dubbelgedopte) tuinbonen.

salade parelgort halloumi salade parelgort halloumi

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in