Salade met misodressing
In onze keuken is er altijd een plekje gereserveerd voor sojasaus en misopasta, twee onmisbare ingrediënten die we in bijna elke (Aziatische) maaltijd gebruiken. Deze salade met misodressing is daar het perfecte voorbeeld van. Het combineert de frisheid van groene groenten met de rijke, umami smaken van miso en sojasaus, waardoor een simpele salade verandert in een spannende maaltijd.
Het geheim van de dressing
De dressing, een mix van KIKKOMAN sojasaus, misopasta, sesamolie, honing en limoensap, vormt de basis van deze salade. Past perfect bij die knapperige groenten en sappige kip! Voor de salade zelf gebruiken we een kleurrijke mix van romaine-sla, paksoi, courgette, winterpeen, radijsjes en edamame-boontjes. We maken het geheel af met sesamzaadjes voor een beetje crunch.
Deze salade bewijst maar weer dat gezond eten allesbehalve saai hoeft te zijn. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch of een voedzame maaltijdsalade, deze salade met misodressing is absoluut een goede keuze.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr kipfilet
- 2 kropjes romaine-sla
- 1 paksoi
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 6 radijsjes
- 100 gr edamame-boontjes
- 2 limoenen, sap
- 3 el honing
- 2 el KIKKOMAN sojasaus
- 2 el misopasta
- 3 el sesamolie
- 2 el sesamzaadjes
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng in een kommetje de sojasaus, miso, sesamolie, honing, limoensap (van 2 limoenen) en 60 ml water tot een gladde dressing.
Hak de courgette en wortel in dunne reepjes (dit kan nog iets sneller in een keukenmachine of mandoline). Snijd de paksoi in kleine stukjes en haal de blaadjes van de kropjes romaine-sla los van elkaar. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Tijd besparen? Koop courgette spaghetti en julienne wortel, dan hoef je die niet te snijden.
Bestrooi de kip rondom met peper en zout, verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan, laat een paar minuten rusten en snijd de kip vervolgens in plakjes.
Meng de gesneden groenten en kip door elkaar en schep de dressing erdoor. Bestrooi de salade met edamame-boontjes en sesamzaadjes.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in