salade met misodressing

Salade met misodressing

In onze keuken is er altijd een plekje gereserveerd voor sojasaus en misopasta, twee onmisbare ingrediënten die we in bijna elke (Aziatische) maaltijd gebruiken. Deze salade met misodressing is daar het perfecte voorbeeld van. Het combineert de frisheid van groene groenten met de rijke, umami smaken van miso en sojasaus, waardoor een simpele salade verandert in een spannende maaltijd.

Het geheim van de dressing

De dressing, een mix van KIKKOMAN sojasaus, misopasta, sesamolie, honing en limoensap, vormt de basis van deze salade. Past perfect bij die knapperige groenten en sappige kip! Voor de salade zelf gebruiken we een kleurrijke mix van romaine-sla, paksoi, courgette, winterpeen, radijsjes en edamame-boontjes. We maken het geheel af met sesamzaadjes voor een beetje crunch.

Deze salade bewijst maar weer dat gezond eten allesbehalve saai hoeft te zijn. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch of een voedzame maaltijdsalade, deze salade met misodressing is absoluut een goede keuze.

salade met misodressing
salade met misodressing
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr kipfilet
  • 2 kropjes romaine-sla
  • 1 paksoi
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 6 radijsjes
  • 100 gr edamame-boontjes
  • 2 limoenen, sap
  • 3 el honing
  • 2 el KIKKOMAN sojasaus
  • 2 el misopasta
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Meng in een kommetje de sojasaus, miso, sesamolie, honing, limoensap (van 2 limoenen) en 60 ml water tot een gladde dressing.

  2. Hak de courgette en wortel in dunne reepjes (dit kan nog iets sneller in een keukenmachine of mandoline). Snijd de paksoi in kleine stukjes en haal de blaadjes van de kropjes romaine-sla los van elkaar. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.

    Tijd besparen? Koop courgette spaghetti en julienne wortel, dan hoef je die niet te snijden.

  3. Bestrooi de kip rondom met peper en zout, verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan, laat een paar minuten rusten en snijd de kip vervolgens in plakjes.

  4. Meng de gesneden groenten en kip door elkaar en schep de dressing erdoor. Bestrooi de salade met edamame-boontjes en sesamzaadjes.

salade met misodressing
salade met misodressing

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Kip Wortel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in