fbpx
Menu

Salade met gegrilde avocado en garnalen + update

Yes, ik heb weer een heerlijk recept voor jullie klaarstaan. Dit keer een lekkere, frisse salade met gegrilde avocado en garnalen. Ja, je leest het goed: gegrilde avocado. Dat is superlekker namelijk. Je smeert de avocado’s in met wat olijfolie met knoflook en vervolgens grill je ze in de pan of op je grillplaat. Dit geeft een lekkere smaak aan de avocado en past perfect bij deze salade. Ik voeg garnalen en mango toe voor een extra zomers tintje. En door rijst te gebruiken is het een lekker, voedzame salade geworden. Deze kun je prima als lunch of als avondmaaltijd eten. Eet er dan bijvoorbeeld een stokbroodje bij.

De avocado's van EAT ME zijn boterzacht en altijd eetrijp. Precies zoals ik wil.

Boterzacht

Voor deze salade gebruik ik de avocado’s van EAT ME. Dit zijn wat mij betreft de lekkerste avocado’s die er zijn. Ze zijn boterzacht en altijd eetrijp. En dat vind ik superbelangrijk. Ik vind het heel vervelend als ik aan het koken ben en ik kom er dan achter dat de avocado’s niet rijp zijn of juist al bijna rot zijn. Daar heb ik met deze avocado’s nooit last van. En naast het recept voor deze frisse salade met gegrilde avocado deel ik ook een aantal recepten van onze topmembers. Ik ben namelijk niet de enige die zo fan is van de EAT ME avocado’s. Onze topmembers zijn ook lekker aan de slag gegaan met deze eetrijpe avocado’s.

Nog meer avocado recepten!

Zoals jullie weten zijn de topmembers voor de EAT ME avocado memberactie inmiddels geselecteerd. En in de tussentijd is er al heel wat lekkere inspiratie gedeeld op social media. Zo zag ik een lekkere avocado cocktail voorbij komen. Maar ook de tacobootjes en de quesadilla’s zagen er ontzettend lekker uit. Ja, jullie hebben niet stil gezeten en ik vind het superleuk om al jullie creaties te volgen op social media. Ga vooral zo door en tag mij #uitpaulineskeuken en EAT ME #eatmemoment in je berichten, zodat ik ze makkelijk terug kan vinden.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 garnalen
  • 2 avocado's
  • 200 gr gemengde rijst
  • 75 gr veldsla
  • 1 mango (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

voor de dressing

  • Halve avocado
  • Sap van een halve limoen
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 70 ml water
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de olijfolie, knoflook, chilivlokken en wat zout. Marineer hier de garnalen in.

  2. Maak in de tussentijd de dressing. Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine. Mix alles door elkaar tot een glad mengsel. Is het niet vloeibaar genoeg, voeg dan een scheutje extra water toe.

  3. Meng wat olijfolie met fijngehakte knoflook en peper en zout. Snijd de avocado in plakjes en smeer dit in met de olie. Grill de avocado totdat er goudbruine streepjes ontstaan op de avocado.

  4. Grill de garnalen in vier minuten gaar. Je kunt ze halverwege even omkeren.

  5. Snijd de mango in kleine blokjes en kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik heb een mix gebruikt van witte rijst en wilde rijst.

  6. Doe de veldsla in een kom, samen met de rijst. Verdeel de garnalen en de gegrilde avocado over de rijst. Voeg de mangoblokjes toe. Garneer de salade met de dressing.

Aan alle Topmembers: blijf lekker inspiratie delen op social media. Zo kunnen we elkaar blijven inspireren met lekkere avocado recepten. Binnenkort deel ik nog een lekker hoofdgerecht met avocado en maak ik de winnaar bekend van de Topmember actie. Hou de blog en mijn instagram dus in de gaten!

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Cynthiabeens
    23 juli 2019 om 08:36

    Helemaal lekker! Blijvertje! Vooral met dit weer. We hebben voor ons vieren (incl puber), wel 1,5 keer de hoeveelheid gemaakt. Alles schoon op :-).

    Beantwoorden
  • Annika
    23 juli 2019 om 12:18

    Wat leuk zeg!

    Beantwoorden
  • virgirenon
    8 juli 2019 om 20:59

    Heel erg lekker, vandaag voor de 2e keer gemaakt.

    Beantwoorden
  • Annika
    9 juli 2019 om 11:52

    Wat leuk!

    Beantwoorden
  • Annechien
    19 juni 2019 om 18:57

    Hai, moet de rijst niet eerst afkoelen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 juni 2019 om 11:10

    Ik vind het lauwwarm altijd wel lekker. Maar je kunt hem ook helemaal laten afkoelen.

    Beantwoorden
  • Mathieu
    12 juni 2019 om 19:56

    Hi Pauline, Ik heb genoten van deze heerlijke salade, zeer smaakvol

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 juni 2019 om 14:23

    wat leuk om te horen, dankjewel.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen