
Garnalensalade met gegrilde avocado
Yes, ik heb weer een heerlijk recept voor jullie klaarstaan. Dit keer een lekkere, frisse garnalensalade met gegrilde avocado. De zomer op je bord. Ik voeg garnalen en mango toe voor een extra zomers tintje. En door rijst te gebruiken is het een lekker, voedzame maaltijdsalade geworden. Deze salade met garnalen kun je prima als lunch of als avondmaaltijd eten.
De avocado's van EAT ME zijn boterzacht en altijd eetrijp. Precies zoals ik wil.
Gegrilde avocado
Voor deze salade gebruik ik de avocado’s van EAT ME. Dit zijn wat mij betreft de lekkerste avocado’s die er zijn. Ze zijn boterzacht en altijd eetrijp. En dat vind ik superbelangrijk. Ik vind het heel vervelend als ik aan het koken ben en ik kom er dan achter dat de avocado’s niet rijp zijn of juist al bijna rot zijn. Daar heb ik met deze avocado’s nooit last van. Heb je wel eens avocado’s gegrild? Ja, je leest het goed: gegrilde avocado. Dat is superlekker namelijk. Je smeert de avocado’s in met wat olijfolie met knoflook en vervolgens grill je ze in de pan of op je grillplaat.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 16 garnalen
- 2 avocado's (Eat me)
- 200 gr gemengde rijst
- 75 gr veldsla
- 1 mango (in blokjes)
- 1 teentje knoflook
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
voor de dressing
- Halve avocado (Eat me)
- Sap van een halve limoen
- Paar takjes peterselie
- Paar takjes basilicum
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve citroen
- 70 ml water
- Peper en zout
Zo maak je het
Maak een marinade van de olijfolie, knoflook, chilivlokken en wat zout. Marineer hier de garnalen in.
Maak in de tussentijd de dressing. Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine. Mix alles door elkaar tot een glad mengsel. Is het niet vloeibaar genoeg, voeg dan een scheutje extra water toe.
Meng wat olijfolie met fijngehakte knoflook en peper en zout. Snijd de avocado in plakjes en smeer dit in met de olie. Grill de avocado totdat er goudbruine streepjes ontstaan op de avocado.
Grill de garnalen in vier minuten gaar. Je kunt ze halverwege even omkeren.
Snijd de mango in kleine blokjes en kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik heb een mix gebruikt van witte rijst en wilde rijst.
Doe de veldsla in een kom, samen met de rijst. Verdeel de garnalen en de gegrilde avocado over de rijst. Voeg de mangoblokjes toe. Garneer de garnalensalade met de dressing.



Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan