Salade met gebakken feta
Feta is misschien wel het lekkerste van Griekenland. Ook zo’n fan van deze kaas? Probeer dan eens deze salade met gebakken feta. Door de feta goudbruin te bakken in de koekenpan, krijgt hij een lekker krokant korstje en smelt hij een beetje aan de binnenkant. Ook heel lekker bij de borrel trouwens. Griekenland naar Nederland halen? Probeer dan eens een van onze andere Griekse recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 st. Dodoni feta (à 200 gr)
- 125 gr gemengde sla
- 200 gr trostomaat
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 100 gr groene olijven
- 5 el bloem
- Olijfolie
Dressing
- 1 takjes dille
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- Chilipeper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de feta uit de verpakking en dep droog met een keukenpapiertje. Haal de feta blokken 2 x door de bloem en klop tussentijds af. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de feta op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Verdeel de sla over een schaal. Snijd de komkommer in blokjes, de tomaten in partjes en de rode ui in ringen. Verdeel dit samen met de olijven over de salade.
Maak een dressing van 1 el citroensap en 3 el olijfolie. Hak de dille fijn en voeg dit toe. Breng de dressing op smaak met chilipeper en zout. Drizzle dit over de salade.
Leg de gebakken feta op de salade en serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in