Sabich
Sabich is een broodje gevuld met gebakken aubergines, hardgekookte eieren en een pittige chutney achtige mangosaus. Het wordt veel in Israel gegeten als street food, als ontbijt of lunch. Om het recept niet te ingewikkeld te maken is het sabich recept niet helemaal authentiek, maar de combinatie van de gebakken aubergines en mangosaus is heerlijk en absoluut het proberen waard! Je kunt een sabich maken op platbrood of alle ingrediënten tussen een pita serveren. Kijk zelf wat je het lekkerste lijkt. Bij dit broodje wordt ook vaak een salade gegeten. Denk bijvoorbeeld aan een salade met fijngesneden rode ui en paprika of een frisse tomatensalade. Zo maak je van een kleine maaltijd heel gemakkelijk een hoofdmaaltijd. Natuurlijk kun je de hoeveelheden ook verdubbelen en 2 broodjes per persoon geven.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 2 aubergines
- 4 platbroden (of pitabroodjes )
- 4 eieren (middelgroot )
- 4 el mangosalsa
- 1 komkommer
- 2 rode uien
- 4 takjes peterselie
- 90 gr feta
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de komkommer in plakjes en de rode uien in halve ringen. Zet beiden even apart. Hak de peterselie fijn.
Breng in een steelpannetje water aan de kook en kook de eieren 7-8 minuten tot ze half hard gekookt zijn. Laat ze in koud water schrikken en pel de eieren. Snijd ze door midden en zet ze apart.
Snijd de aubergine in lange plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Verhit een flinke laag olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 6-7 minuten donkerbruin en zacht. Draai ze halverwege even om. Bestrooi met peper en zout.
Bereid de platbroden of pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er een flinke lepel mangochutney op. Beleg met de plakken aubergine en eihelften. Leg de plakjes komkommer en rode uiringen er bij. Verkruimel de feta er over en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in