Sabich

Sabich

Sabich is een broodje gevuld met gebakken aubergines, hardgekookte eieren en een pittige chutney achtige mangosaus. Het wordt veel in Israel gegeten als street food, als ontbijt of lunch. Om het recept niet te ingewikkeld te maken is het sabich recept niet helemaal authentiek, maar de combinatie van de gebakken aubergines en mangosaus is heerlijk en absoluut het proberen waard! Je kunt een sabich maken op platbrood of alle ingrediënten tussen een pita serveren. Kijk zelf wat je het lekkerste lijkt. Bij dit broodje wordt ook vaak een salade gegeten. Denk bijvoorbeeld aan een salade met fijngesneden rode ui en paprika of een frisse tomatensalade. Zo maak je van een kleine maaltijd heel gemakkelijk een hoofdmaaltijd. Natuurlijk kun je de hoeveelheden ook verdubbelen en 2 broodjes per persoon geven.

Sabich
ingredient aubergine
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 aubergines
  • 4 platbroden (of pitabroodjes )
  • 4 eieren (middelgroot )
  • 4 el mangosalsa
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 4 takjes peterselie
  • 90 gr feta
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de komkommer in plakjes en de rode uien in halve ringen. Zet beiden even apart. Hak de peterselie fijn.

  2. Breng in een steelpannetje water aan de kook en kook de eieren 7-8 minuten tot ze half hard gekookt zijn. Laat ze in koud water schrikken en pel de eieren. Snijd ze door midden en zet ze apart.

  3. Snijd de aubergine in lange plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Verhit een flinke laag olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 6-7 minuten donkerbruin en zacht. Draai ze halverwege even om. Bestrooi met peper en zout.

  4. Bereid de platbroden of pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er een flinke lepel mangochutney op. Beleg met de plakken aubergine en eihelften. Leg de plakjes komkommer en rode uiringen er bij. Verkruimel de feta er over en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Sabich
ingredient aubergine

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (43 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Ei Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in