
Roze koek taart
Wie houdt er nou niet van een roze koek? Deze roze koek taart is de grotere, feestelijkere versie van die klassieke lekkernij. Perfect voor een verjaardag, babyshower, Valentijnsdag of gewoon een zondagmiddag met vrienden.
Zo maak je deze roze koek taart
De zachte cake, die we maken met een beetje frisse Griekse yoghurt, en die glanzende roze icing maken dit een showstopper op tafel. Wat wij zo leuk vinden? Dat het helemaal niet moeilijk is om te maken (en je heel weinig ingrediënten nodig hebt), maar wel een groot “wauw-effect” heeft. Want zeg nou zelf, zo’n vrolijk roze taartpunt maakt iedereen blij, toch?



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 10 personen
- 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 200 gr witte basterdsuiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 100 gr Griekse yoghurt
- Snuf zout
Roze icing
- 50 gr frambozen
- 100 gr poedersuiker
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de boter en witte basterdsuiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe, zodra het vorige is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Mix nog even kort. Tot slot mag de Griekse yoghurt door het cakebeslag worden gemengd.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet het met een bakspray (of stuk boter) goed in. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Pak een satéprikker en prik ermee in de bodem. Komt het er schoon en droog uit, dan is de bodem gaar. Laat de cake op een taartrooster afkoelen.
Maak ondertussen de icing. Pureer de frambozen met een staafmixer glad. Met een vork fijnprakken kan ook. Haal het door een zeef, zodat de pitjes achterblijven. Meng 2 el van de frambozenpuree met de poedersuiker.
De icing moet van de lepel aflopen. Is het te dun? Voeg dan wat extra poedersuiker toe. Is het te dik? Doe er dan wat extra frambozenpuree of een klein beetje water bij.
Verdeel de icing over de cake. Laat de icing iets uitharden. Snijd de roze koek taart in punten.
Variatietip
Je kunt deze roze koek taart een eigen twist geven. Voeg bijvoorbeeld een beetje vanille-extract toe aan het beslag voor een extra volle smaak. Liever een ander fruitlaagje? Gebruik dan aardbeien of bramen voor de icing. Wil je het écht feestelijk maken? Strooi dan sprinkles of hagelslag over de nog natte icing.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in