Rondo’s met appel en kaneel
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 12 st.
- 300 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 150 gr witte basterdsuiker
- 225 gr roomboter
- 1 ei (+ extra om te bestrijken)
- 400 gr amandelspijs
- 2 appels
- 0,5 tl kaneel
- 0,25 tl zout
Materiaal
- Muffinvorm met 6 gaatjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 °C (boven en onderwarmte) en vet een muffinvorm in met boter.
Doe de boter, basterdsuiker en het zout in een mengkom en mix met mixer of keukenmachine door elkaar. Voeg een half ei toe. Kneed tot slot de bloem, kaneel en het bakpoeder erdoor. Vorm tot een bal, druk een beetje plat en verpak het deeg in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Meng het amandelspijs met de rest van het ei en een paar eetlepels water tot een soepel spijs. Kneed het deeg kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot 4 millimeter dik. Steek cirkels uit het deeg die groot genoeg zijn en bekleed de muffinvorm hiermee. Verdeel het amandelspijs over de vormpjes. Snijd de appels in dunne plakjes en leg per rondo 4 halve plakjes appel op het spijs zodat het spijs volledig bedekt is met een laagje appel.
Rol het overige deeg uit en steek daar cirkels uit die groot genoeg zijn om de bovenkant te bedekken en plaats deze op de spijsvulling. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en druk drie amandelen op de koek. Bak de koeken in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de rondo koeken ongeveer 15 minuten afkoelen, haal ze uit de muffinvorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.