rondo's

Rondo’s met appel en kaneel

Deze rondo’s hadden we vroeger altijd, weliswaar kant en klaar, maar wel heel lekker. Je kan deze koeken ook heel gemakkelijk zelf maken. Rondo’s lijken heel erg op gevulde koeken, maar ze zijn hoger waardoor je naar verhouding meer amandelspijs proeft. Yum! Wij bakten ze in een muffinvorm, zo krijg je mooie rondjes. Ze zijn gevuld met amandelspijs, plakjes appel en we gebruikten kaneel door het deeg voor een warme en kruidige smaak. In dit recept gebruiken we kant-en-klare amandelspijs. Zelf maken kan ook, het recept vind je hier. De rondo’s kun je heel goed een paar dagen in en luchtdichte doos bewaren, maar wedden dat ze dat niet halen?
rondo's
rondo's
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 225 gr roomboter
  • 1 ei (+ extra om te bestrijken)
  • 400 gr amandelspijs
  • 2 appels
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,25 tl zout

Materiaal

  • Muffinvorm met 6 gaatjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C (boven en onderwarmte) en vet een muffinvorm in met boter.

  2. Doe de boter, basterdsuiker en het zout in een mengkom en mix met mixer of keukenmachine door elkaar. Voeg een half ei toe. Kneed tot slot de bloem, kaneel en het bakpoeder erdoor. Vorm tot een bal, druk een beetje plat en verpak het deeg in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

  3. Meng het amandelspijs met de rest van het ei en een paar eetlepels water tot een soepel spijs. Kneed het deeg kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot 4 millimeter dik. Steek cirkels uit het deeg die groot genoeg zijn en bekleed de muffinvorm hiermee. Verdeel het amandelspijs over de vormpjes. Snijd de appels in dunne plakjes en leg per rondo 4 halve plakjes appel op het spijs zodat het spijs volledig bedekt is met een laagje appel.

  4. Rol het overige deeg uit en steek daar cirkels uit die groot genoeg zijn om de bovenkant te bedekken en plaats deze op de spijsvulling. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en druk drie amandelen op de koek. Bak de koeken in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de rondo koeken ongeveer 15 minuten afkoelen, haal ze uit de muffinvorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

rondo's
rondo's

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.