![romige knolselderijsoep](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/01/romige-knolselderijsoep-3596.jpg)
Knolselderijsoep met paddenstoelen
Maak jij weleens een recept met knolselderij? Misschien zie je ze heel vaak liggen en denk je wat kun je daar dan mee. Nou knolselderijsoep maken! De smaak is lekker aards en past daarmee perfect bij paddenstoelen (die ook aards smaken) en samen met gruyère krijg je een hele lekkere romige knolselderijsoep. Ik geef toe ze zien er wat raar uit. Zo’n knol en dan met die wortels aan de onderkant. Maar het is echt een veelzijdige groente. Van de overgebleven knolselderij kan je frietjes maken of een salade. Probeer het zelf maar eens.
![ingredient champignons](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/01/romige-knolselderijsoep-3587.jpg)
![romige knolselderijsoep](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/01/romige-knolselderijsoep-3592.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 700 gr knolselderij
- 350 gr kruimige aardappelen
- 250 gr paddenstoelen (gemengd)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 700 ml groentebouillon
- 200 gr Gruyère kaas
- 1 takje verse salie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe olijfolie in de pan, bak de paddestoelen mooi goudbruin. Bestrooi ze met wat peper en zout. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit samen met de blaadjes salie aan in de pan. Was en schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Voeg oe aan de bak en kort mee. Giet de groentebouillon er bij zodat de groenten net onder staan. Laat 20 minuten zachtjes koken.
Wanneer je de groenten gemakkelijk kunt inprikken met een vork kun je ze met een staafmixer pureren. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet de soep opnieuw op laag vuur en roer de helft van de gruyère kaas door de soep. Roer dan ook de gebakken paddestoelen door de soep.
Verdeel de knolselderijsoep over de kommen en garneer met de overgebleven kaas. Lekker met boerenbrood.
Wanneer je de knolselderijsoep minder dik wilt voeg je nog wat groentebouillon toe.
![romige knolselderijsoep](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/01/romige-knolselderijsoep-3596.jpg)
![knolselderij recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/01/romige-knolselderijsoep-3590-1.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.