romige knolselderijsoep

Knolselderijsoep met paddenstoelen

Maak jij weleens een recept met knolselderij? Misschien zie je ze heel vaak liggen en denk je wat kun je daar dan mee. Nou knolselderijsoep maken! De smaak is lekker aards en past daarmee perfect bij paddenstoelen (die ook aards smaken) en samen met gruyère krijg je een hele lekkere romige knolselderijsoep. Ik geef toe ze zien er wat raar uit. Zo’n knol en dan met die wortels aan de onderkant. Maar het is echt een veelzijdige groente. Van de overgebleven knolselderij kan je frietjes maken of een salade. Probeer het zelf maar eens.

ingredient champignons
romige knolselderijsoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gr knolselderij
  • 350 gr kruimige aardappelen
  • 250 gr paddenstoelen (gemengd)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 ml groentebouillon
  • 200 gr Gruyère kaas
  • 1 takje verse salie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe olijfolie in de pan, bak de paddestoelen mooi goudbruin. Bestrooi ze met wat peper en zout. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit samen met de blaadjes salie aan in de pan. Was en schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Voeg oe aan de bak en kort mee. Giet de groentebouillon er bij zodat de groenten net onder staan. Laat 20 minuten zachtjes koken.

  3. Wanneer je de groenten gemakkelijk kunt inprikken met een vork kun je ze met een staafmixer pureren. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet de soep opnieuw op laag vuur en roer de helft van de gruyère kaas door de soep. Roer dan ook de gebakken paddestoelen door de soep.

  4. Verdeel de knolselderijsoep over de kommen en garneer met de overgebleven kaas. Lekker met boerenbrood.

    Wanneer je de knolselderijsoep minder dik wilt voeg je nog wat groentebouillon toe.

romige knolselderijsoep
knolselderij recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in