Rode kool ovenschotel

Rode kool ovenschotel

Als er één apparaat is waar we niet zonder kunnen, dan is het wel de oven. De ideale partner in crime op werk- en weekenddagen! Deze rode kool ovenschotel is zo’n oventopper – supermakkelijk maar zó rijk in smaak. De vitamines komen van de kool, de kruimige aardappels maken het vullend en de rode uien, appelsap, appelstroop en pruimen geven een zoete touch. Het hele ovenfeest wordt compleet met extra romigheid van de belegen kaas
, boter en crème fraîche. Een vegetarische ovenschotel waar iedereen aan tafel naar uitkijkt! Tip: gebruik voor een extra snelle versie, rode kool die al gekookt is. Gemak dient de mens!

Rode kool ovenschotel
rode kool
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg rode kool (fijngesneden)
  • 750 gr kruimige aardappelen (geschild)
  • 2 rode uien
  • 75 ml appelsap
  • 5 el appelstroop
  • 120 gr gewelde pruimen (zonder pit)
  • 100 gr belegen kaas (geraspt)
  • 30 gr boter
  • 200 ml crème fraîche
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). 

  2. Pel de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een pan met deksel. Doe de ui en rode kool samen in de pan. Schep het gedurende 3 minuten om en om. Voeg de appelsap en appelstroop toe, schep om en laat het zo’n 15 minuten met de deksel op de pan stoven. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de geschilde aardappelen in grove stukken. Doe ze in een pan en voeg net zoveel water toe tot de aardappelen net onder water staan. Voeg een royale snuf zout toe. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de crème fraîche en geraspte kaas erdoorheen. Voeg peper en zout naar wens toe.

  5. Wel de pruimen 30 minuten in heet water. Snijd de pruimen in stukjes. Schep het mengsel van rode kool in een ovenschaal. Laat het eventuele vocht in de pan achter. Verspreid de pruimen over de schaal.

  6. Verdeel de aardappelpuree over de kool en zet de rode kool ovenschotel 20 minuten in de oven.

Rode kool ovenschotel
Rode kool ovenschotel

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (148 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Ovenschotel Aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in