
Rode kool ovenschotel
Als er één apparaat is waar we niet zonder kunnen, dan is het wel de oven. De ideale partner in crime op werk- en weekenddagen! Deze rode kool ovenschotel is zo’n oventopper – supermakkelijk maar zó rijk in smaak. De vitamines komen van de kool, de kruimige aardappels maken het vullend en de rode uien, appelsap, appelstroop en pruimen geven een zoete touch. Het hele ovenfeest wordt compleet met extra romigheid van de belegen kaas , boter en crème fraîche. Een vegetarische ovenschotel waar iedereen aan tafel naar uitkijkt! Tip: gebruik voor een extra snelle versie, rode kool die al gekookt is. Gemak dient de mens!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 kg rode kool (fijngesneden)
- 750 gr kruimige aardappelen (geschild)
- 2 rode uien
- 75 ml appelsap
- 5 el appelstroop
- 120 gr gewelde pruimen (zonder pit)
- 100 gr belegen kaas (geraspt)
- 30 gr boter
- 200 ml crème fraîche
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Pel de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een pan met deksel. Doe de ui en rode kool samen in de pan. Schep het gedurende 3 minuten om en om. Voeg de appelsap en appelstroop toe, schep om en laat het zo’n 15 minuten met de deksel op de pan stoven. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de geschilde aardappelen in grove stukken. Doe ze in een pan en voeg net zoveel water toe tot de aardappelen net onder water staan. Voeg een royale snuf zout toe. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de crème fraîche en geraspte kaas erdoorheen. Voeg peper en zout naar wens toe.
Wel de pruimen 30 minuten in heet water. Snijd de pruimen in stukjes. Schep het mengsel van rode kool in een ovenschaal. Laat het eventuele vocht in de pan achter. Verspreid de pruimen over de schaal.
Verdeel de aardappelpuree over de kool en zet de rode kool ovenschotel 20 minuten in de oven.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan