
Rode curry met gehaktballetjes
Dit is een moderne twist op een Indiaas recept voor rode curry met gehaktballetjes. Dit recept is eenvoudig en snel te maken, lactosevrij en je gaat je tafelgasten sowieso verrassen. Wij kozen voor de gehaktballetjes voor kipgehakt, maar je kunt ook zeker een ander type gehakt gebruiken – bijvoorbeeld van varken, lam, kalf of rund. Tip: we gebruiken altijd de currypasta van Fairtrade Original. Deze is 100% puur en vooral heel lekker. Serveer de rode curry met rijst.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 400 gr kipgehakt
- 200 gr sperziebonen
- 200 gr doperwten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 handje panko (of paneermeel)
- 70 gr rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 handje verse koriander
- chilipeper en zout
- olijfolie
- rijst (om erbij te serveren)
Zo maak je het
Breng het kipgehakt op smaak met chilipeper en zout. Voeg de panko (of paneermeel) toe en vorm balletjes ter grootte van een golfbal. Is het gehakt nog te nat? Voeg dan extra panko toe. Bak de gehaktballetjes in een beetje olijfolie bruin in een ruime koekenpan.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de gehaktballetjes en bak mee. Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee. Voeg de kokosmelk toe en roer even om.
Was en punt de sperziebonen en doe deze samen met de doperwten in de pan. Laat de curry in ongeveer 10 – 15 minuten zachtjes gaar stoven.
Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander. Serveer de curry met rijst.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan