Rode curry met gehaktballetjes

Rode curry met gehaktballetjes

Dit is een moderne twist op een Indiaas recept voor rode curry met gehaktballetjes. Dit recept is eenvoudig en snel te maken, lactosevrij  en je gaat je tafelgasten sowieso verrassen. Wij kozen voor de gehaktballetjes voor kipgehakt, maar je kunt ook zeker een ander type gehakt gebruiken – bijvoorbeeld van varken, lam, kalf of rund. Tip: we gebruiken altijd de currypasta van Fairtrade Original. Deze is 100% puur en vooral heel lekker. Serveer de rode curry met rijst.

Rode curry met gehaktballetjes
Pasta met sperziebonen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 400 gr kipgehakt
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr doperwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje panko (of paneermeel)
  • 70 gr rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 handje verse koriander
  • chilipeper en zout
  • olijfolie
  • rijst (om erbij te serveren)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breng het kipgehakt op smaak met chilipeper en zout. Voeg de panko (of paneermeel) toe en vorm balletjes ter grootte van een golfbal. Is het gehakt nog te nat? Voeg dan extra panko toe. Bak de gehaktballetjes in een beetje olijfolie bruin in een ruime koekenpan.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de gehaktballetjes en bak mee. 
Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee. Voeg de kokosmelk toe en roer even om.

  3. Was en punt de sperziebonen en doe deze samen met de doperwten in de pan. Laat de curry in ongeveer 10 – 15 minuten zachtjes gaar stoven.

  4. Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander. Serveer de curry met rijst.

Curry met gehaktballetjes
Curry met gehaktballetjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in