Rode curry met gehaktballetjes
Dit is een moderne twist op een Indiaas recept voor rode curry met gehaktballetjes. Dit recept is eenvoudig en snel te maken, lactosevrij en je gaat je tafelgasten sowieso verrassen. Wij kozen voor de gehaktballetjes voor kipgehakt, maar je kunt ook zeker een ander type gehakt gebruiken – bijvoorbeeld van varken, lam, kalf of rund. Tip: we gebruiken altijd de currypasta van Fairtrade Original. Deze is 100% puur en vooral heel lekker. Serveer de rode curry met rijst.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 400 gr kipgehakt
- 200 gr sperziebonen
- 200 gr doperwten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 handje panko (of paneermeel)
- 70 gr rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 handje verse koriander
- chilipeper en zout
- olijfolie
- rijst (om erbij te serveren)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng het kipgehakt op smaak met chilipeper en zout. Voeg de panko (of paneermeel) toe en vorm balletjes ter grootte van een golfbal. Is het gehakt nog te nat? Voeg dan extra panko toe. Bak de gehaktballetjes in een beetje olijfolie bruin in een ruime koekenpan.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de gehaktballetjes en bak mee. Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee. Voeg de kokosmelk toe en roer even om.
Was en punt de sperziebonen en doe deze samen met de doperwten in de pan. Laat de curry in ongeveer 10 – 15 minuten zachtjes gaar stoven.
Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander. Serveer de curry met rijst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in