Menu
rode-vegetarische-curry-3527.jpg

Rode curry met zoete aardappel

Vandaag een lekkere recept voor vegetarische rode curry! Lekker met zoete aardappel, wortel en kikkererwten. Maar wat deze curry echt speciaal maakt is de toevoeging van, nu komt het: pindakaas. Het geeft echt een lekkere romige volle smaak en past supergoed bij de zoete aardappel en zoetige wortels. Een beetje curry heeft natuurlijk ook de nodig pit. Deze ook, door de verse gember. En voor dat alles heb je maar één pan nodig!

 

Rode currypasta

Zelf curry maken dat klinkt misschien alsof je er heel lang mee bezig bent. De smaken moeten zich opbouwen en dat moet even op elkaar inwerken, toch? Nou dat valt dus allemaal reuze mee. In 40 minuutjes staat hij op tafel, daarvan hoef je er 30 minuten niets te doen. Hooguit even de deksel optillen om te checken hoe lekker het ruikt! Om de smaken in deze vegetarische curry op te bouwen gebruik ik een currypasta uit een potje. Die kun je ook best zelf maken, maar dan kost het je iets meer tijd. Verder fruit je eerst een ui, knoflook en de gember in een pan met dikke bodem. Daarbij voeg je de currypasta, dan de pindakaas. De groenten en tot slot bouillon. 30 minuten zachtjes laten koken. Lekker kokosmelk toevoegen, kikkererwten opwarmen en klaar ben je! En in die 30 minuten zachtjes koken, kun je mooi even wat naan of platbrood in de oven afbakken.

4

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr zoete aardappel
  • 400 gr wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 310 gr kikkererwten
  • 70 gr rode currypasta
  • 3 el pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ltr groentebouillon

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de gember fijn. Snijd de zoete aardappel en wortel in stukjes van 2 x 2 cm en was ze.

  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en gember op laag vuur voor 4-5 minuten. Voeg de currypasta toe en roer het mengsel om voor 2 minuten.

  3. Voeg de zoete aardappel, wortels en pindakaas toe en schep alles goed door. Giet de bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat het dan zachtjes 25 minuten koken.

  4. Schep de helft van de groenten uit de pan en pureer de andere helft in een mooie gladde saus. Voeg de kokosmelk toe, roer door en voeg de heel gelaten groenten opnieuw toe. Voeg de kikkererwten er bij en warm alles nog even op.

  5. Verdeel de rode curry over de borden en garneer eventueel met pinda’s en verse koriander. Lekker met wat naanbrood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan