Menu

Rocky road repen

Vandaag een leuk recept voor rocky road repen. Een soort chocolade rotsjes maar dan met een mix van noten, cranberry’s en mini marshmallows. Nog gemakkelijk te maken ook. Je hebt alleen wat geduld nodig om de gesmolten chocolade weer hard te laten worden zodat je er mooie repen (of blokjes) uit kunt snijden. Natuurlijk kun je zelf je eigen mix van noten en gedroogd fruit maken en zo ook nog een beetje je keukenkastjes opruimen. Want al die zakjes met gedroogd fruit en doosjes met noten stapelen zich natuurlijk ook alleen maar op. Bij mij dan! Tot dat ik in een rigoureuze bui besluit alles op het aanrecht te zetten (bij mezelf denk heb ik nou echt al die spullen nodig !?) en dan toch aan de slag ga om de boel te ruimen. Met als resultaat dat de keukenlades opeens weer heel gemakkelijk sluiten en ik in 1 oogopslag zie dat de crackers op zijn. Kortom af en toe rocky road repen maken is ook heel goed om van al die noten en het gedroogde fruit af te komen!

Oude receptuur in een nieuw jasje!

De grap is dat rocky road al echt heel oud is. De oudste recepten gaan zelfs terug tot 1853! In Australië maakten ze deze chocoladestukjes al van ingrediënten die door de lange reis van Europa naar Australië niet meer vers of zelfs beschimmeld waren. Ze werden gemixt met wat noten en overgoten met chocolade om de smaak een beetje te verdoezelen. En waarom dan rocky road? Omdat ze er door de noten en chocolade hobbelig uit zien. In dit recept maak je de rocky road repen extra mooi door pistachenootjes heel fijn te hakken, dit kun je gewoon in het hakmolentje van de staafmixer doen, zodat je ze over de chocolade kunt strooien, dat geeft een heel mooi effect.

8 repen (ca 24 blokjes)

Ingrediënten

  • 400 gr melk chocolade
  • 40 gr gedroogde cranberries
  • 100 gr pistachenootjes
  • 100 gr walnoten
  • 50 gr mini marshmallows
  • 80 gr koekjes (bijvoorbeeld digestive volkoren)

Materiaal

  • bakvorm van 20x20 cm, bekleed met bakpapier
  • hakmolentje van de staafmixer

Zo maak je het

  1. Doe 50 gr pistachenootjes in het hakmolentje van de staafmixer en hak de nootjes fijn.

  2. Verkruimel de koekjes in stukjes van ongeveer 1 cm en zet ze even apart.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie.

  4. Meng de hele pistache- en walnoten, cranberries, koekstukjes en mini marshmallows door de gesmolten chocolade. En verdeel het mengsel over de bakvorm. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Laat wat afkoelen en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.

  5. Zet de rockyroad minimaal 1,5 uur in de koelkast. Haal de rockyroad uit de bakvorm en snijd in blokjes of lange repen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.