Risotto van orzo
Geen idee wat je moet eten en geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is deze risotto van orzo met paddenstoelen en courgette echt jouw redding! Orzo ziet eruit als rijst, maar is eigenlijk gewoon pasta. En ja, je kunt er een soort risotto van maken! Niet alleen lekker, maar ook snel klaar. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je toch iets vers en voedzaam op tafel wil zetten.
Wat is orzo?
Orzo kookt snel en neemt lekker de smaken van de bouillon op, net als bij risotto. Dus als je trek hebt in iets warms, romigs en vullends, maar je niet eindeloos wilt roeren, is orzo de oplossing. De orzo kan je gewoon in de supermarkt kopen (AH heeft het sowieso).
Deze orzo is al heerlijk op zichzelf, maar voor wat extra flair kun je hem afmaken met een scheutje truffelolie of een handje verse kruiden, zoals basilicum of peterselie. Serveer er een frisse salade bij, en je hebt binnen no-time een complete maaltijd op tafel staan.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 335 gr orzo
- 500 gr kastanjechampignons
- 2 courgettes
- 2 uien
- 8 st lente ui
- 700 ml (kippen)bouillon
- 80 gr walnoten
- 100 gr geraspte kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd deze in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Bak dit aan in een pan in iets olijfolie.
Voeg de orzo toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en plaats de deksel op de pan. Kook de risotto van orzo in 10 tot 12 minuten gaar. Roer tussentijds om. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de geraspte kaas toe. Garneer de risotto van orzo met de gehakte walnoten.
Variatietips
Liever geen champignons? Je kunt ze vervangen door bijvoorbeeld spinazie of paprika voor een kleurrijke twist. Heb je zin in een iets romigere versie? Roer dan een lepel crème fraîche of mascarpone door de orzo net voordat je serveert. En voor een extra knapperige topping zijn geroosterde pijnboompitten ook een aanrader!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in