risotto van orzo

Risotto van orzo

Geen idee wat je moet eten? Of heb je te weinig tijd? Maar je wil toch vers en lekker eten. Dan is dit orzo recept echt iets voor jou. Het recept voor deze risotto van orzo met paddenstoelen heb ik niet zelf bedacht. Het is van HelloFresh. Ik ben al jaren ambassadeur en dat is niet zonder reden, ik ben echt fan van het concept. Orzo is officieel pasta, maar het heeft de vorm van een rijstkorrel en leent zich dus ook prima voor een risotto. Iets anders dan de originele variant maar minstens zo lekker. Kende jij het al?

Waar koop ik orzo

Deze orzo zat dus in de maaltijd box maar je kan het ook gewoon in de supermarkt kopen (AH heeft het). Dat is het leuke van een maaltijdbox, je ontdekt nieuwe ingrediënten die je misschien nog niet eerder geproefd hebt. De gerechten zijn afwisselend, vers en lekker. Je kan kiezen voor snelle Quick & Easy recepten, slanke balansrecepten of juist lekker bourgondische premium recepten.  En in de loop der jaren is het abonnement heel flexibel geworden, pauzeren en stopzetten gaat heel gemakkelijk in de app.

pauline Hello Fresh
risotto van orzo

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 335 gr orzo
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 8 st lente ui
  • 700 ml (kippen)bouillon
  • 80 gr walnoten
  • 100 gr geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd deze in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Bak dit aan in een pan in iets olijfolie.

  2. Voeg de orzo toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en plaats de deksel op de pan. Kook de risotto van orzo in 10 tot 12 minuten gaar. Roer tussentijds om. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Voeg de geraspte kaas toe. Garneer de risotto van orzo met de gehakte walnoten.

orzo risotto
risotto van orzo

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (34 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in