risotto met tomaat

Risotto met tomaat

Dit recept voor vegetarische risotto met tomaat is van onze grote vriend Jamie Oliver. Wie heeft er niet leren koken door deze man. Ik keek in Havo 4 het liefst de hele dag naar zijn programma’s. Ik kon zelf ook wel aardig koken, maar hij liet mij zien hoe makkelijk het is. Dat je met een handvol ingrediënten al heel ver komt. En dat risotto maken echt niet moeilijk is. Probeer het zelf maar eens.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risottorijst
  • 1 stengel bleekselderij
  • 300 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 175 ml witte wijn
  • 1 ltr bouillon
  • 20 gr roomboter
  • 30 gr Parmezaan
  • 3 takjes verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en snijd de bleekselderij in stukjes. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee.

  2. Zet het vuur iets hoger en voeg de rijst toe en wat zout. Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met de witte wijn en blijf roeren totdat alle vocht opgenomen is.

  3. Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Dit herhaal je ongeveer 16 minuten lang, elke minuut voeg je een nieuwe lepel bouillon toe.  Voeg de Parmezaan en de boter toe. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuiig is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.

  4. Zet in de tussentijd een pan op het vuur met een scheut olijfolie. Snij de knoflook in plakjes en fruit deze aan. Voeg het grootste gedeelte van de basilicum toe en de gehalveerde kerstomaatjes. Voeg peper en zout toe en laat het mengsel 3 minuten kort bakken. De tomaten dienen hun vorm te behouden maar wel zacht van structuur te zijn. Voeg de tomaatjes toe aan de risotto en garneer het geheel met de basilicum.

risotto met tomaat

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.