Menu
Risotto-met-pompoen-4-4.jpg

Risotto met pompoen

Van een lekker bordje romig risotto worden wij intens gelukkig. Deze risotto met pompoen is helemaal een blijmaker. Stel je voor zachte rijst, het zoete van pompoen en afgemaakt met vers geraspte Grana Padano. Risotto maken is niet moeilijk, vinden wij dan he. Het is gewoon een kwestie van lekker roeren in de pan. Eigenlijk een ultiem zenmomentje. Deze risotto met pompoen is heerlijk voor een doordeweekse dag (je kan de pompoen de avond van tevoren roosteren), maar misstaat ook niet tijdens een gezellig (kerst)diner. We hebben de wijn achterwege gelaten zodat ook de kleine gasten kunnen meegenieten.

Met kaas

We maken hem af met lekker veel Grana Padano, dit geeft je zelfgemaakt lekker veel smaak. Wist je dat voor 1 kilo kaas maar liefst 15 liter melk gebruikt wordt? Dat is veel he! Voor deze kaas wordt gebruik gemaakt van gedeeltelijk magere, rauwe melk. Enkel afkomstig van koeien uit de regio Pianura Padana (Po River Valley). Dit is de enige plek ter wereld waar Grana Padano gemaakt wordt. Leuk weetje he? Het is ideaal om te gebruiken in recepten zoals pasta’s, lasagne en in deze pompoen risotto. Je kan het kopen bij de kaaswinkel en in de supermarkt.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr pompoen
  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 2 + 1 teentjes knoflook
  • 40 gr Grana Padano
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 3 takjes verse salie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Was de pompoen, halveer hem, verwijder de pitten en snijd hem vervolgens in stukjes van 1,5 x 1,5 cm. Verdeel de pompoen over een ovenschaal. Hak 2 teentjes knoflook en de salie (houd iets achter ter garnering) fijn. Voeg dit bij de pompoen. Voeg olijfolie, peper en zout toe en meng het even door elkaar. Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar.

  2. Pureer de helft van de pompoenblokjes samen met 200 ml bouillon glad. Zet even apart. De andere helft van de pompoen houd je warm in de oven op ongeveer 100 graden.

  3. Pel en snipper een ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee.

  4. Blus de rijst eventueel af met 150 ml witte wijn. Je kan dit ook achterwege laten, zodat het ook voor kinderen geschikt is. Pak een pollepel en voeg nu lepel voor lepel de warme bouillon toe. Indien al het vocht opgenomen is, voeg je een nieuwe lepel toe. Ga zo door totdat alle bouillon op is.

  5. Als de risotto bijna gaar is voeg je de pompoenpuree en de geraspte Grana Padano toe. Roer even om en breng de risotto op smaak met peper en zout.  Serveer de risotto met de blokjes pompoen en eventueel wat salie en extra Grana Padano.

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan