Zo maak je lekkere risotto

Risotto met pompoen

Van een lekker bordje romig risotto worden wij intens gelukkig. Deze risotto met pompoen is helemaal een blijmaker. Stel je voor zachte rijst, het zoete van pompoen en afgemaakt met vers geraspte kaas. Risotto maken is niet moeilijk, vinden wij dan he. Het is gewoon een kwestie van lekker roeren in de pan. Eigenlijk een ultiem zenmomentje. Deze risotto met pompoen is heerlijk voor een doordeweekse dag (je kan de pompoen de avond van tevoren roosteren), maar misstaat ook niet tijdens een gezellig (kerst)diner. We hebben de wijn achterwege gelaten zodat ook de kleine gasten kunnen meegenieten.

Risotto recept met pompoen
Grana Padano

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr pompoen
  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 2 + 1 teentjes knoflook
  • 40 gr Grana Padano of Parmezaanse kaas
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 3 takjes verse salie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Was de pompoen, halveer hem, verwijder de pitten en snijd hem vervolgens in stukjes van 1,5 x 1,5 cm. Verdeel de pompoen over een ovenschaal. Hak 2 teentjes knoflook en de salie (houd iets achter ter garnering) fijn. Voeg dit bij de pompoen. Voeg olijfolie, peper en zout toe en meng het even door elkaar. Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar.

  2. Pureer de helft van de pompoenblokjes samen met 200 ml bouillon glad. Zet even apart. De andere helft van de pompoen houd je warm in de oven op ongeveer 100 graden.

  3. Pel en snipper een ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee.

  4. Blus de rijst eventueel af met 150 ml witte wijn. Je kan dit ook achterwege laten, zodat het ook voor kinderen geschikt is. Pak een pollepel en voeg nu lepel voor lepel de warme bouillon toe. Indien al het vocht opgenomen is, voeg je een nieuwe lepel toe. Ga zo door totdat alle bouillon op is.

  5. Als de risotto bijna gaar is voeg je de pompoenpuree en de geraspte kaas toe. Roer even om en breng de risotto op smaak met peper en zout.  Serveer de risotto met de blokjes pompoen en eventueel wat salie en extra kaas.

Pompoenrisotto recept
Risotto met pompoen maken
Risotto met pompoen recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (72 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in