Rijstsalade met mango

Rijstsalade met mango

Deze rijstsalade kan je prima buiten maken. Heb je nog geen buitenkeuken?, lees dan vooral even verder. In de jaren ’90 waren rijstsalades helemaal hot! Op feesten en partijen werd er dan een halve ananas uitgehold en opnieuw gevuld met een fruitige salade op basis van rijst. Ken je ze nog? Wat ons betreft moeten we die oldschool rijstsalade even nieuw leven inblazen. Dit is een superlekker recept voor een romige salade van kokosrijst en mango met gegrilde sla. Yes, sla kan je heel goed grillen op de BBQ.  De rijst koken we gaar in een mengsel van kokosmelk, sojasaus en limoensap. Drie smaakmakers die zorgen voor een heerlijke romige en toch zoutige rijst. Heel lekker in combinatie met mango, komkommer en gegrilde little gem. Geen fan van koriander? Vervang de koriander dan door platte peterselie. Bekijk ook eens onze andere salade recepten!

Rijstsalade met mango
Rijstsalade met mango

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 280 gr basmatirijst
  • 2 mango's
  • 3 st. limoen
  • 4 kropjes little gem
  • 6 snack komkommers
  • 4 st. bosui
  • 2 rode pepers
  • 4 el KIKKOMAN sojasaus
  • 15 gr koriander
  • 2 takjes munt
  • 270 ml kokosmelk
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Meng de rijst samen met de sojasaus, kokosmelk, 150 ml water en sap van 3 limoenen in een pan. Rasp 1 van de limoenen en voeg dit toe aan de rijst. Breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en kook 11 minuten op zeer laag vuur. Zet het vuur uit. Laat de deksel op de pan liggen en stoom de rijst in 15 minuten droog.

  2. Snijd ondertussen de komkommertjes in de lengte in parten. Hak de rode pepers en bosuien in ringetjes. En snijd de munt en koriander fijn. Snijd de schil van de mango, hak het vruchtvlees in plakjes.

  3. Halveer de kropjes little gem. Steek de bbq aan en grill de kropjes sla rondom bruin. Dit kan ook in een grillpan.

  4. Schep de rijst los en verdeel over een mooie schaal. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Meng met de verse fijngehakte kruiden, plakjes mango, komkommer, bosui en rode peper. Serveer met de little gem kropjes.

Rijstsalade met mango
Rijstsalade met mango

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Tags

Makkelijke recepten Rijst Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (8 stemmen)

26 juli 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in