Rijstsalade met mango

Rijstsalade met mango

Deze rijstsalade kan je prima buiten maken. Heb je nog geen buitenkeuken?, lees dan vooral even verder. In de jaren ’90 waren rijstsalades helemaal hot! Op feesten en partijen werd er dan een halve ananas uitgehold en opnieuw gevuld met een fruitige salade op basis van rijst. Ken je ze nog? Wat ons betreft moeten we die oldschool rijstsalade even nieuw leven inblazen. Dit is een superlekker recept voor een romige salade van kokosrijst en mango met gegrilde sla. Yes, sla kan je heel goed grillen op de BBQ.  De rijst koken we gaar in een mengsel van kokosmelk, sojasaus en limoensap. Drie smaakmakers die zorgen voor een heerlijke romige en toch zoutige rijst. Heel lekker in combinatie met mango, komkommer en gegrilde little gem. Geen fan van koriander? Vervang de koriander dan door platte peterselie. Bekijk ook eens onze andere salade recepten!

Ingredient: Aziatische ingredienten / Rijstsalade met mango
Rijstsalade met mango
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 280 gr basmatirijst
  • 2 mango's
  • 3 st. limoen
  • 4 kropjes little gem
  • 6 snack komkommers
  • 4 st. bosui
  • 2 rode pepers
  • 4 el KIKKOMAN sojasaus
  • 15 gr koriander
  • 2 takjes munt
  • 270 ml kokosmelk
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de rijst samen met de sojasaus, kokosmelk, 150 ml water en sap van 3 limoenen in een pan. Rasp 1 van de limoenen en voeg dit toe aan de rijst. Breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en kook 11 minuten op zeer laag vuur. Zet het vuur uit. Laat de deksel op de pan liggen en stoom de rijst in 15 minuten droog.

  2. Snijd ondertussen de komkommertjes in de lengte in parten. Hak de rode pepers en bosuien in ringetjes. En snijd de munt en koriander fijn. Snijd de schil van de mango, hak het vruchtvlees in plakjes.

  3. Halveer de kropjes little gem. Steek de bbq aan en grill de kropjes sla rondom bruin. Dit kan ook in een grillpan.

  4. Schep de rijst los en verdeel over een mooie schaal. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Meng met de verse fijngehakte kruiden, plakjes mango, komkommer, bosui en rode peper. Serveer met de little gem kropjes.

Ingredient: Aziatische ingredienten / Rijstsalade met mango
Rijstsalade met mango

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in