Review Kenwood Patissier

Review Kenwood Patissier

De Kenwood Patissier, ook wel de MX 271 genoemd is een keukenmachine die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De patissier heeft een mengkom van metaal die een inhoud heeft van 4 liter. Het vermogen van de keukenmachine is 400 watt. De snelheid is opvoerbaar in 6 stappen (van 0 tot 12). Bij de machine worden verschillende accessoires geleverd, een ballongarde, een klopper en een deeghaak. Ook zit er een spatscherm bij die voorkomt dat de massa uit de kom vliegt.
Ik heb zelf de witte variant, die heb ik ooit bij de Makro gekocht in de aanbieding voor € 99.00. Ik ben erg blij met de machine en heb mijn oude vertrouwde handmixertje ook van de hand gedaan. De garde kan je gebruiken voor het kloppen van zachte ingrediënten, zoals eieren, slagroom, ik gebruik de garde het meest voor het maken van kapsels (taartbodems). De klopper daarentegen is voor het iets stevigere werk, de klopper gebruik ik vaak voor het maken van botercrème vullingen of cupcake beslag. De deeghaak is ideaal voor het maken van koekjes-, brood- en pizzadeeg.

De voordelen van deze mixer zijn dat je er bij weg kunt lopen. Je hoeft de mixer niet vast te houden. Ook heeft de mengkom een grote inhoud, wat ik erg fijn vindt als ik meerdere taarten tegelijk wil maken. Daarnaast vind ik het apparaat mooi om te zien en misstaat het niet op je aanrecht. Ook een groot voordeel is dat de keukenmachine niet veel lawaai maakt. Ook vind ik de prijs-kwaliteit verhouding goed, je krijgt waar voor je geld en de machine doet waar hij voor bedoeld is.

De nadelen zijn dat de mengkom en de garde een doffe uitstraling krijgen in de vaatwasmachine. Deze onderdelen was ik dan met de hand af. Ook een nadeel is dat de machine vrij zwaar is en je deze dus niet gemakkelijk in de kast zet. In mijn geval is dat geen probleem, aangezien ik de machine op het aanrecht hebt staan, maar bij ruimtegebrek, kan dit een probleem gaan vormen.

Nog even alles op een rijtje:

Voordelen

  • Mengkom met 4 liter inhoud
  • Verschillende accessoires
  • Mooie uitvoering
  • Maakt niet veel lawaai

Nadelen

  • Het apparaat is vrij zwaar
  • Niet alle onderdelen blijven mooi in de vaatwasmachine

kenwood patissier

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in