Regenboogforel

Regenboogforel van de bbq

Wil je eens iets anders op de bbq maken of ben je op zoek naar een lekker visrecept? Maak dan eens dit recept voor regenboogforel. Je kunt hem op meerdere manieren bereiden. Op de bbq of in een grillpan (en je zou hem ook in de oven kunnen bereiden, verwarm de oven dan op 200 graden en zet de forellen 15-20 minuten in de oven). Het bereiden van vis is eigenlijk best simpel en ook nog eens heel snel. Zo heb je binnen 30 minuten een volledige maaltijd op tafel staan. Vul de buikholtes van de vis met schijfjes citroen, rode ui en lekker veel verse kruiden (je kunt ook eens de buikholtes insmeren met pesto, ook heel lekker) en grill de vissen daarna tot het vlees gaar is. Wanneer je onzeker bent over de gaarheid, haal dan een van de forellen uit de pan of van de bbq en probeer of het vlees van de graat af komt, als dat gemakkelijk gaat is de vis gaar. Omdat vis snel taai wordt en de smaak niet lekker is wanneer je vis te lang laat garen kun je dit gerust een paar keer testen. Rooster ook de citroentjes op de bbq of in de grillpan, zo krijgen ze een extra (rook/grill)smaak en worden ze sappiger.
Regenboogforel
Regenboogforel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 regenboogforellen
  • 500 gr groene asperges
  • 250 gr tros cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 bosjes dille
  • 2 citroenen
  • 4 el pesto
  • olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

  • eventueel een visklemmen en een aluminium bbq schaal
  • of een grillpan
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Steek de bbq aan (of bereid in een grillpan)

  2. Halveer 1 citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de rode ui in dunne plakjes en hak de dille fijn. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Vul de buikholtes met de plakjes citroen, dille en rode ui.

  3. Snijd het houtachtige onderste deel van de groene asperges. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen en groene asperges ermee. Doe in elke visklem 1 forel en rooster de vis op de bbq. Of bereid zonder visklem in een grillpan. Doe dit dan boven matig heet vuur. De forel is in ongeveer 12 minuten gaar. Keer ze wel regelmatig om zodat ze niet verbranden. Rooster de groene asperges op de bbq naast de vis in 8-10 minuten gaar. Ook de asperges kun je ook heel goed in een grillpan bereiden. Halveer de laatste citroen en rooster ook op de bbq (of in de grillpan), zo krijgt de citroen een extra lekkere smaak.

  4. Knip de trostomaten in kleinere trosjes. Leg de tomaatjes op een aluminium bbq schaal en bak ze in 12 minuten tot ze warm zijn. Of bereid in een koekenpan.

  5. Leg de regenboogforel op de borden, geef er wat groene asperges bij en een trosje tomaatjes. Halveer de geroosterde citroen en snijd in parten, leg op elk bord een partje. Bestrooi de vis en de asperges met wat grof zeezout, knijp aan tafel het citroentje over de vis en groenten en eet met een flinke eetlepel groene pesto.

Regenboogforel
Regenboogforel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.