
Regenboogforel van de bbq



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 regenboogforellen
- 500 gr groene asperges
- 250 gr tros cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 2 bosjes dille
- 2 citroenen
- 4 el pesto
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- eventueel een visklemmen en een aluminium bbq schaal
- of een grillpan
Zo maak je het
Steek de bbq aan (of bereid in een grillpan)
Halveer 1 citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de rode ui in dunne plakjes en hak de dille fijn. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Vul de buikholtes met de plakjes citroen, dille en rode ui.
Snijd het houtachtige onderste deel van de groene asperges. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen en groene asperges ermee. Doe in elke visklem 1 forel en rooster de vis op de bbq. Of bereid zonder visklem in een grillpan. Doe dit dan boven matig heet vuur. De forel is in ongeveer 12 minuten gaar. Keer ze wel regelmatig om zodat ze niet verbranden. Rooster de groene asperges op de bbq naast de vis in 8-10 minuten gaar. Ook de asperges kun je ook heel goed in een grillpan bereiden. Halveer de laatste citroen en rooster ook op de bbq (of in de grillpan), zo krijgt de citroen een extra lekkere smaak.
Knip de trostomaten in kleinere trosjes. Leg de tomaatjes op een aluminium bbq schaal en bak ze in 12 minuten tot ze warm zijn. Of bereid in een koekenpan.
Leg de regenboogforel op de borden, geef er wat groene asperges bij en een trosje tomaatjes. Halveer de geroosterde citroen en snijd in parten, leg op elk bord een partje. Bestrooi de vis en de asperges met wat grof zeezout, knijp aan tafel het citroentje over de vis en groenten en eet met een flinke eetlepel groene pesto.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan