![Red velvet koekjes recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/01/Red-velvet-koekjes-3-3.jpg)
Red velvet koekjes
Red velvet koekjes zijn een heerlijke traktatie voor Valentijnsdag of een andere romantische aangelegenheid. Of gewoon als verwennerij voor jezelf! Deze zoete schatjes hebben een unieke rode kleur, zijn zowel knapperig als chewy, en de romantische chocoladeverrassing vind je in het hart van het koekje 😉 En ja, deze red velvet cookies kun je uitstekend de dag van tevoren voorbereiden. Tip: sla het afkoelen van het deeg niet over, dit zorgt voor een nog mooiere textuur als je de koekjes eenmaal bakt.
![Red velvet koekjes](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/01/Red-velvet-koekjes-1-1.jpg)
![Red velvet koeken](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/01/Red-velvet-koekjes-2-2.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 12 koekjes
- 125 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 75 gr witte kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl rode eetbare kleurstof
- 265 gr bloem
- 15 gr cacaopoeder
- 1 + 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- 8 hartvormige chocolaatjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop de boter en twee soorten suiker met een mixer (of in een keukenmachine met mixergarde) luchtig. Voeg het ei, het vanille-extract en de rode kleurstof toe en mix door. Voeg de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout toe en klop tot je een mooi koekjesdeeg hebt. Zet het deeg een uurtje in de koelkast.
Vorm als het deeg is afgekoeld met een ijsschep ballen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Verdeel de balletjes over twee met bakpapier beklede bakplaten (dus 6 koekjes per plaat). Bak ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven. De tijd kan verschillen per oven – als ze eruit komen lijken ze soms nog een beetje zacht en ‘rauw’, maar dat hoort.
Zodra de koekjes uit de oven komen, duw je voorzichtig in elk een hartvormig chocolaatje. Laat minimaal 30 minuten op het aanrecht, maar nog wel op de bakplaat, afkoelen.
![Red velvet koekjes recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/01/Red-velvet-koekjes-3-3.jpg)
![Red velvet koekjes](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/01/Red-velvet-koekjes-4-4.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.