Red velvet koekjes recept

Red velvet koekjes

Red velvet koekjes zijn een heerlijke traktatie voor Valentijnsdag of een andere romantische aangelegenheid. Of gewoon als verwennerij voor jezelf! Deze zoete schatjes hebben een unieke rode kleur, zijn zowel knapperig als chewy, en de romantische chocoladeverrassing vind je in het hart van het koekje 😉 En ja, deze red velvet cookies kun je uitstekend de dag van tevoren voorbereiden. Tip: sla het afkoelen van het deeg niet over, dit zorgt voor een nog mooiere textuur als je de koekjes eenmaal bakt.

Red velvet koekjes
Red velvet koeken
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 12 koekjes

  • 125 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gr witte kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl rode eetbare kleurstof
  • 265 gr bloem
  • 15 gr cacaopoeder
  • 1 + 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 8 hartvormige chocolaatjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Klop de boter en twee soorten suiker met een mixer (of in een keukenmachine met mixergarde) luchtig. Voeg het ei, het vanille-extract en de rode kleurstof toe en mix door. Voeg de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout toe en klop tot je een mooi koekjesdeeg hebt. Zet het deeg een uurtje in de koelkast.

  2. Vorm als het deeg is afgekoeld met een ijsschep ballen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Verdeel de balletjes over twee met bakpapier beklede bakplaten (dus 6 koekjes per plaat). Bak ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven. De tijd kan verschillen per oven – als ze eruit komen lijken ze soms nog een beetje zacht en ‘rauw’, maar dat hoort.

  4. Zodra de koekjes uit de oven komen, duw je voorzichtig in elk een hartvormig chocolaatje. Laat minimaal 30 minuten op het aanrecht, maar nog wel op de bakplaat, afkoelen.

Red velvet koekjes recept
Red velvet koekjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in