Red Velvet Cupcakes
Zin in een lekker cupcake recept? Probeer dan eens deze red velvet cupcakes van Laura’s Bakery Laura staat bekend om haar zoete baksels, zij is hier enorm goed in! Van cupcakes, taarten tot koeken, ze tovert het allemaal uit haar oven.
Wat is red velvet nou eigenlijk?
Red Velvet cupcakes! Van die mooie rode cupcakes met een laag heerlijke vanille frosting. Maar wat is het nou eigenlijk? De basis bestaat uit chocolade cake met een goddelijke cream cheese frosting er op. De red velvet cupcakes danken hun rode kleur aan kleurstof. Je zou ook kunnen proberen om wat minder kleurstof toe te voegen, alleen worden ze dan wel minder rood. De smaak zal er echt niet minder om zijn.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 st.
- 60 gr roomboter
- 150 gr suiker
- 1 ei
- 25 gr cacaopoeder
- 3 tl vanille extract
- 130 ml karnemelk
- 150 gr bloem
- 1 tl baking soda
- 1,5 tl witte azijn
- 30 ml rode kleurstof (bijv. van PME)
Cream cheese frosting
- 300 gr poedersuiker
- 50 gr roomboter
- 125 gr roomkaas
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch).
Klop de boter en suiker luchtig, voeg dan het ei toe.
Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel. Als je minder kleurstof gebruikt kan het zijn dat het lastig is om een pasta te maken, voeg dan een klein beetje van de karnemelk toe. Voeg de pasta toe aan het botermengsel en meng dit er goed doorheen.
Voeg de bloem en karnemelk afwisselend en beetje bij beetje toe. Als laatst voeg je de azijn en soda toe, meng dit goed door het geheel.
Verdeel het beslag over cupcakepapiertjes die je in een muffinvorm plaatst. Bak de cupcakes gaar in 20 minuten. Laat afkoelen.
Voor de frosting: voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Doe de crème in een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) en spuit de toeven zodra de cupcakes zijn afgekoeld.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in