
Zachtgekookt ei met soldaatjes
Ben jij team hardgekookt of team zachtgekookt? Ik kies voor het laatste. Een lekker zachtgekookt ei. Het recept voor dit zachtgekookt ei met soldaatjes vond ik in het boek Zondag. Het nieuwste boek van het bekende duo van de Holy Kauw Company. Een superleuk boek waarbij alles draait om een lazy sunday. Uitgebreid ontbijten, lunchen en dineren, desnoods de hele dag in pyjama. Maar ook de perfecte dag om eens uitgebreid te kokerellen. Gezellig met elkaar en de kids. De recepten in het boek zijn allemaal van die heerlijke comfort food maaltjes. Denk aan de perfecte risotto, paella, homemade pizza of pannenkoeken. Heerlijk! De recepten zijn onderverdeeld op basis van momenten op de dag: Ochtend, Middag en Avond. Verder staan er ook nog een aantal basisrecepten in, superhandig.
Dit zachtgekookt ei met soldaatjes zijn in ieder geval heerlijk! Een perfect ontbijtje voor op een luie zondag. Normaal gesproken maak je de soldaatjes van brood, maar in dit recept worden ze gemaakt van courgette. Met een lekker korstje van Parmezaan. De soldaatjes dip je in het zachtgekookte ei. Yum! Binnen een half uurtje zet je dit zondagse ontbijtje op tafel. Ben je benieuwd naar de andere recepten uit het boek? Ga hem dan zeker eens bekijken in de boekhandel.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren
2 el bloem
1 tl gerookt paprikapoeder
2 eieren, losgeklopt
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
1 courgette, in repen van 5 bij 1 cm
Zout en peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng de bloem met het paprikapoeder. Verdeel de bloem, het losgeklopte ei en de kaas over drie schaaltjes. Wentel de courgetterepen achtereenvolgens door de bloem, het ei en de parmezaan en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de soldaatjes nogmaals met de parmezaan die je over hebt.
Bak 10 minuten en zet dan de oven op 170 graden Celsius.
Keer met een spatel en bak ze nog eens 10 minuten zodat de soldaatjes lekker knapperig worden.
Terwijl de courgetterepen in de oven liggen, kun je de eieren koken. Breng daarvoor een pan met water aan de kook. Leg de eieren met een lepel in de pan en kook ze 5 minuten. Giet af en spoel met koud water om verder garen te voorkomen.
Sla (of snijd) de bovenkant van het ei ervan af en bestrooi met peper en zout.Serveer met soldaatjes om in de dooier te dippen.
Titel
Zondag
Auteur
The Holy Kauw Company
Uitgeverij
Snor
Prijs en verkrijgbaarheid
€ 19,99 bij Bol.com of de lokale boekhandel

We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan