Vacherin mont d'Or uit de oven

Vacherin mont d’Or uit de oven

Vacherin mont d’Or, daar gaat het in deze blog om. Een heerlijk kaasje die je kunt smelten in de oven. Perfect voor op een borrelplank en supermakkelijk om te maken. Zie het als een soort mini kaasfondue. En aangezien het bijna oudjaarsdag is, kunnen we wel wat borrel inspiratie gebruiken toch? De vacherin mont d’Or zet je in een mum van tijd op tafel. En na de drukke kerstdagen willen we met oud & nieuw niet zoveel gedoe meer. Ik in ieder geval niet. En eerlijk? Ik word altijd blij van gewoon een goed gevulde borrelplank. En kaas mag daarbij nooit ontbreken.

Vacherin mont d’Or is trouwens een seizoenskaas. Je kunt deze alleen kopen tussen 15 augustus en 15 maart. Door hem te smelten in de oven, kun je er allerlei lekkers in dippen. Denk aan worteltjes, champignons of brood. Breng het kaasje ook nog wat extra op smaak met tijm en rozemarijn. Naast een borrelhap is dit kaasje ook een perfect dinner for one. Een mini kaasfonduetje. Ben jij ook zo dol op kaas? Let me know!

Vega borrelhapje

Ingrediënten voor 1 portie
1 st Vacherin Mont d’Or
200 gr kastanjechampignos
250 gr wortelen
Peper en zout
Olijfolie
Paar takjes tijm
Paar takjes rozemarijn

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Halveer de wortelen. Leg deze samen met de kastanjechampignons in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Haal het dekseltje van de Vacherin, maar laat hem verder in de verpakking. Prik hem in met een mes en steek hier de takjes tijm en rozemarijn in.

Zet alles 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de Vacherin Mont d’Or met de geroosterde groente en eventueel wat brood of toast.

Vacherin mont d'OrMakkelijke borrelhapjesVacherin mont d'Or recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Makkelijke recepten Champignons Franse recepten Kerst Oud en nieuw Oven Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (24 stemmen)

29 december 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in