Surf en Turf BBQ spiezen

Surf en Turf BBQ spiezen

Ben jij bekend met de term Surf en Turf? Wij hebben heerlijke Surf en Turf bbq spiezen gemaakt. Het betekent het combineren van vlees en vis in één gerecht. Zoals in deze bbq spiezen dus. We combineren garnalen met biefstuk. Dit rijg je om en om op een spiesje en klaar zijn je Surf & Turf bbq spiezen. Makkelijk toch? Erbij serveren we een lekkere pittige mayonaise, namelijk eentje met sriracha en knoflook. Superlekker en deze smaak past goed bij het gerecht. Echt, je hoeft geen kant-en-klare spiesjes te kopen om snel en gemakkelijk iets lekkers op tafel te zetten. Deze spiezen zijn binnen 5 minuten gemaakt. Het enige wat je moet doen is goede garnalen en een lekker en goed stukje vlees inkopen.

Surf en Turf BBQ spiezen
Surf en Turf BBQ spiezen

Ingrediënten voor 6 st.

  • 2 st. biefstuk
  • 12 medium garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • Kneepje citroensap
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook fijn. Meng dit met 6 el olijfolie en breng op smaak met chilipeper en zout.

  2. Snijd de biefstukken in blokjes van 4 x 4 cm en bestrijk ze met de helft van de kruidenolie.

  3. Voeg wat citroensap toe aan de andere helft van de kruidenolie en leg de garnalen in de marinade.

  4. Rijg om en om het vlees en de garnalen op de spies.

  5. Grill de Surf & Turf bbq spiezen (op de barbecue of in een grillpan) in ongeveer 8 – 10 minuten tot ze medium doorbakken zijn. Serveer de Surf & Turf bbq spiezen met de sriracha mayonaise.

Surf en Turf BBQ spiezen
Surf en Turf BBQ spiezen

Tags

BBQ Makkelijke recepten Snelle recepten Garnalen Rundvlees Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vis recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in