Menu
Surf-Turf-bbq-spiezen-2-2.jpg

Surf & Turf BBQ spiezen

Ben jij bekend met de term Surf & Turf? Wij hebben heerlijke Surf & Turf bbq spiezen gemaakt. Surf & turf is het combineren van vlees en vis in één gerecht. Zoals in deze bbq spiezen dus. We combineren garnalen met biefstuk. Dit rijg je om en om op een spiesje en klaar zijn je Surf & Turf bbq spiezen. Makkelijk toch? Erbij serveren we een lekkere pittige mayonaise, namelijk eentje met sriracha en knoflook. Superlekker en deze smaak past goed bij het gerecht. Echt, je hoeft geen kant-en-klare spiesjes te kopen om snel en gemakkelijk iets lekkers op tafel te zetten. Deze spiezen zijn binnen 5 minuten gemaakt. Het enige wat je moet doen is goede garnalen en een lekker en goed stukje vlees inkopen.

Surf & turf is het combineren van vlees en vis in één gerecht.

De garnalen geven we nog wat extra pit met een mengsel van chili, knoflook, citroensap en zout. En ook de biefstuk brengen we op smaak met wat knoflook, olijfolie en peper en zout. Waarschijnlijk heb je die ingrediënten gewoon in huis. Hoef je alleen nog maar de garnalen en het vlees te kopen. Nog een tip voor de spiezen. Week deze eerst even in een bak met water. Dit voorkomt dat ze op de bbq verbranden. Wil je nog meer barbecue recepten bekijken? Dat kan! In ons archief staan er tientallen (klik). Lijkt het jou wat, vis en vlees op één spiesje? En wat is jouw favoriete bbq-recept?

Surf & Turf bbq spiezen

Ingrediënten voor 6 spiezen
2 biefstukken
12 medium grote garnalen
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
Kneepje citroensap
0,5 tl chili
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Week de spiezen in een bak met water.

Meng wat olijfolie met een teentje knoflook en peper en zout.

Snijd de biefstukken in blokjes van 4 x 4 cm en bestrijk ze met de kruidenolie.

Meng in een kom de citroensap met de chili, knoflook en wat zout. Doe de garnalen erbij en roer om.

Surf & Turf bbq spiezen

Rijg om en om het vlees en de garnalen op de spies.

Grill de Surf & Turf bbq spiezen (op de barbecue of in een grillpan) in ongeveer 10 minuten tot ze medium doorbakken zijn.

Serveer de Surf & Turf bbq spiezen met de garlic sriracha mayo

Surf & Turf bbq spiezenSurf & Turf bbq spiezenSurf & Turf bbq spiezen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan