Spitskoolstamppot met oude kaas
Stamppot, we houden er van! Onlangs maakten we deze spitskoolstamppot met spek en oude kaas. Zo simpel, maar oh zo lekker. Helemaal nu het zo koud is buiten kunnen we een lekker stamppot recept extra waarderen. Door oude kaas toe te voegen krijgt deze stamppot spitskool een lekkere, pittige smaak. Erbij serveren we een speklapje, deze hebben we op smaak gebracht met kerriepoeder en wat paprikapoeder en peper. Maar deze kun je natuurlijk ook achterwege laten als je de stamppot vegetarisch wil houden. Op de site hebben we al heel wat stamppot recepten verzameld. Neem daar ook zeker even een kijkje voor nog meer stamppot inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 speklapjes
- 1 kg kruimige aardappelen
- 500 gr spitskool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 80 gr oude kaas
- 2 + 2 tl kerriepoeder
- 2 tl paprikapoeder
- Scheutje warme melk
- Klontje roomboter
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng de speklapjes op smaak met wat peper, paprikapoeder en kerriepoeder. Bak de speklapjes in een koekenpan aan weerszijden goudbruin.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in ruim water met zout. De aardappel is gaar wanneer je er met een mes insteekt en deze er meteen van afglijdt. Voeg een scheutje warme melk en een klont roomboter toe en stamp er een zachte puree van. Breng dit op smaak met peper en zout.
Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, en snijd de spitskool in dunne reepjes. Fruit de ui en de knoflook aan in een grote wok met olijfolie. Voeg daarna de spitskool toe en bak dit mee. Het is klaar als het zacht geworden en geslonken is. Breng de spitskool op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
Snijd de oude kaas in kleine blokjes. Voeg de spitskool en de oude kaas toe aan de puree en meng alles goed door elkaar.
Serveer de spitskoolstamppot met de speklapjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in