Spitskoolstamppot met oude kaas

Spitskoolstamppot met oude kaas

Stamppot, we houden er van! Onlangs maakten we deze spitskoolstamppot met spek en oude kaas. Zo simpel, maar oh zo lekker. Helemaal nu het zo koud is buiten kunnen we een lekker stamppot recept extra waarderen. Door oude kaas toe te voegen krijgt deze stamppot spitskool een lekkere, pittige smaak. Erbij serveren we een speklapje, deze hebben we op smaak gebracht met kerriepoeder en wat paprikapoeder en peper. Maar deze kun je natuurlijk ook achterwege laten als je de stamppot vegetarisch wil houden. Op de site hebben we al heel wat stamppot recepten verzameld. Neem daar ook zeker even een kijkje voor nog meer stamppot inspiratie.

Spitskoolstamppot met oude kaas
Spitskoolstamppot met oude kaas

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 speklapjes
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr spitskool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 gr oude kaas
  • 2 + 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • Scheutje warme melk
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Breng de speklapjes op smaak met wat peper, paprikapoeder en kerriepoeder. Bak de speklapjes in een koekenpan aan weerszijden goudbruin.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in ruim water met zout. De aardappel is gaar wanneer je er met een mes insteekt en deze er meteen van afglijdt. Voeg een scheutje warme melk en een klont roomboter toe en stamp er een zachte puree van. Breng dit op smaak met peper en zout.

  3. Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, en snijd de spitskool in dunne reepjes. Fruit de ui en de knoflook aan in een grote wok met olijfolie. Voeg daarna de spitskool toe en bak dit mee. Het is klaar als het zacht geworden en geslonken is. Breng de spitskool op smaak met peper, zout en kerriepoeder.

  4. Snijd de oude kaas in kleine blokjes. Voeg de spitskool en de oude kaas toe aan de puree en meng alles goed door elkaar.

  5. Serveer de spitskoolstamppot met de speklapjes.

Spitskoolstamppot met oude kaas
Spitskoolstamppot met oude kaas

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Stamppot recepten Aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (20 stemmen)

28 november 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in