koek sandwiches bakrecepten

Koekjes met karamelvulling

Zelf koekjes bakken, is er iets leuker dan dat? Wij vinden van niet. Deze gevulde koekjes met karamel zijn net iets meer werk dan een standaard zandkoekje. Maar zeker het wachten waard. De sandwich koekjes zijn ook leuk om weg te geven, maar zelf opeten mag natuurlijk ook.

Dulce de leche vulling

De vulling maak je van gecondenseerde melk, dat kun je in een blikje kopen in de supermarkt. Tijdens het maken wordt de karamel enorm heet, dus pas op. Voor de koekjes maak je een deeg wat je uitrolt en daarna in een leuke vorm uitsnijdt. Je kunt voor rondjes kiezen, rechthoekjes, vierkantjes, wat je zelf leuk vindt. Je hebt uiteindelijk het dubbele aantal koekjes nodig om de sandwich koekjes te maken.

koek sandwiches
koekjes met caramel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 16 st.

  • 160 gr boter
  • 2 el honing
  • 4 el stroop
  • 140 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 480 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout

Vulling

  • 360 gr gecondenseerde melk (uit blik)
  • 60 gr boter
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 0,5 tl zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Smelt de boter, honing, stroop, zout en suiker samen op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Voeg het bakmeel toe en meng goed tot je een hanteerbaar deeg krijgt. Maak er een platte plak van en rol in plastic folie. Laat 25 minuten in de koelkast afkoelen.

  3. Bestrooi een werkvlak met bloem. En rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3mm dik. Snijd de koekjes, op de gewenste vorm, uit het deeg. 16 koekjes in totaal. (in gebruikte een ronde steker van ca 7cm doorsnede). De restanten van het uitgesneden deeg kneed je weer tot een bal, rol daarna opnieuw uit en haal er op deze manier nog een paar extra koekjes uit. Leg ze, met wat ruimte ertussen, op een beklede bakplaat en bak ze in 10-12 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

  4. Maak de karamelvulling. Smelt de boter in een pannetje. Voeg wanneer het gesmolten is de suiker toe, roer het snel door elkaar. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer met een garde tot dat het mengsel een egale kleur heeft. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt. Blijf ongeveer 8 minuten roeren. Let op de karamel is heel erg heet. Niet proeven, niet je vinger erin dopen. Echt niet! Voeg zeezout toe en roer nog eens goed door de karamel. Laat afkoelen tot gebruik.

  5. Besmeer een helft van de koekjes met de karmamelvulling. Plaats het tweede koekje erbovenop. Wanneer de vulling iets te hard is geworden warm hem dan weer voorzichtig op.

  6. Ga zo door totdat alle sandwich koekjes gevuld zijn. Eet ze het liefst zo snel mogelijk. De koekjes worden wel iets zachter door de vulling namelijk.

koek sandwiches bakrecepten
koek sandwiches

Wat vind jij van dit recept?

4.9 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

High tea Koekjes recepten Notenvrije recepten Oven Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in