Koekjes met karamelvulling
Zelf koekjes bakken, is er iets leuker dan dat? Wij vinden van niet. Deze gevulde koekjes met karamel zijn net iets meer werk dan een standaard zandkoekje. Maar zeker het wachten waard. De sandwich koekjes zijn ook leuk om weg te geven, maar zelf opeten mag natuurlijk ook.
Dulce de leche vulling
De vulling maak je van gecondenseerde melk, dat kun je in een blikje kopen in de supermarkt. Tijdens het maken wordt de karamel enorm heet, dus pas op. Voor de koekjes maak je een deeg wat je uitrolt en daarna in een leuke vorm uitsnijdt. Je kunt voor rondjes kiezen, rechthoekjes, vierkantjes, wat je zelf leuk vindt. Je hebt uiteindelijk het dubbele aantal koekjes nodig om de sandwich koekjes te maken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 16 st.
- 160 gr boter
- 2 el honing
- 4 el stroop
- 140 gr donkerbruine basterdsuiker
- 480 gr zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
Vulling
- 360 gr gecondenseerde melk (uit blik)
- 60 gr boter
- 4 el donkerbruine basterdsuiker
- 0,5 tl zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de boter, honing, stroop, zout en suiker samen op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Voeg het bakmeel toe en meng goed tot je een hanteerbaar deeg krijgt. Maak er een platte plak van en rol in plastic folie. Laat 25 minuten in de koelkast afkoelen.
Bestrooi een werkvlak met bloem. En rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3mm dik. Snijd de koekjes, op de gewenste vorm, uit het deeg. 16 koekjes in totaal. (in gebruikte een ronde steker van ca 7cm doorsnede). De restanten van het uitgesneden deeg kneed je weer tot een bal, rol daarna opnieuw uit en haal er op deze manier nog een paar extra koekjes uit. Leg ze, met wat ruimte ertussen, op een beklede bakplaat en bak ze in 10-12 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
Maak de karamelvulling. Smelt de boter in een pannetje. Voeg wanneer het gesmolten is de suiker toe, roer het snel door elkaar. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer met een garde tot dat het mengsel een egale kleur heeft. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt. Blijf ongeveer 8 minuten roeren. Let op de karamel is heel erg heet. Niet proeven, niet je vinger erin dopen. Echt niet! Voeg zeezout toe en roer nog eens goed door de karamel. Laat afkoelen tot gebruik.
Besmeer een helft van de koekjes met de karmamelvulling. Plaats het tweede koekje erbovenop. Wanneer de vulling iets te hard is geworden warm hem dan weer voorzichtig op.
Ga zo door totdat alle sandwich koekjes gevuld zijn. Eet ze het liefst zo snel mogelijk. De koekjes worden wel iets zachter door de vulling namelijk.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in