Polenta met paddenstoelen en spinazie
Ook deze maand kook ik weer iets lekkers uit de nieuwste delicious. magazine. Dit keer een heerlijke, romige polenta met paddenstoelen en pancetta. Ik verzin er altijd weer een fijne twist op. Dit keer voeg ik spinazie toe en Parmezaan voor wat extra groente en pit. Ook laat ik wat dingen weg om het wat eenvoudiger te maken. Want daar houden wij van bij Uit Pauline’s keuken, mooi, lekker en makkelijk. De knapperige pancetta zorgt voor een lekkere bite en de paddenstoelen maken het gerecht helemaal af. Ik heb polenta nog niet eerder op deze manier bereidt, wel in de vorm van lekkere polentafrieten. Deze romige polenta met paddenstoelen en spinazie vind ik het ultieme confortfood. Dit wil je eten als je even niet lekker in je vel zit, op een koude, regenachtige dag of als je gewoon zin hebt in een hartverwarmende maaltijd.
Wat is polenta?
Polenta is een maïsgriesmeel wat je veel in de Italiaanse keuken ziet. Van origine is het een maaltijd voor de wat armere mensen. Polenta heeft van zichzelf niet heel veel smaak. Je moet het dus wel echt op smaak brengen met kruiden en het toevoegen van lekkere, smaakvolle ingrediënten. Door de polenta te mengen met bouillon, krijgt het al meteen een lekkere smaak. De paddenstoelen, spinazie, pancetta en Parmezaan maken het een smaakvol geheel. Nu krijgen jullie eerst dit recept voor polenta met paddenstoelen van mij.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr polenta
- 200 gr gemengde paddenstoelen
- 200 gr spinazie
- 1,25 ltr melk
- 750 ml kippenbouillon
- 12 plakjes pancetta
- 100 gr zachte geitenkaas
- 30 gr Parmezaan
- 0,5 el gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de melk en de bouillon in een steelpan met dikke bodem op hoog vuur tot het kookpunt. Klop geleidelijk beetje bij beetje de polenta erdoor en laat onder voortdurend kloppen binden. Draai het vuur laag en laat onder regelmatig roeren met een pollepel ± 10 min. koken tot een romige polenta. Rasp de Parmezaan boven de polenta en meng dit er doorheen.
Doe de plakjes pancetta in een koude koekenpan en bak op matig tot hoog vuur 3-4 min. tot goudbruin, haal ze uit de pan.
Maak de paddenstoelen schoon en bak ze in dezelfde pan rondom bruin. Voeg de spinazie toe en bak dit mee totdat het geslonken is. Voeg de oregano toe en wat peper en zout.
Verdeel de polenta over 4 kommen, schep het paddenstoelen-spinaziemengsel en de pancetta erover en bestrooi met de geitenkaas en nog wat oregano. Besprenkel met nog wat olijfolie en serveer direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in