flammkuchen

Flammkuchen met spek

Yes, het weekend staat weer voor de deur. Deze flammkuchen met spek en brie is het perfecte recept om het weekend mee te starten. Superlekker en snel klaar. Wij gaan voor de makkelijke manier en maken gebruik van kant-en-klaar flammkuchen deeg (van Tante Fanny). Want je hebt niet altijd zin om lang in de keuken te staan toch? We hebben al vaker een flammkuchen recept gedeeld op de blog, zoals deze met zalm.

Flammkuchen met spek

Het leuke van flammkuchen is dat je lekker kunt variëren met de toppings. Traditioneel wordt hij gegeten met spek en ui. Maar eigenlijk is alles lekker, Parmaham, salami, geitenkaas, brie. Net als op een pizza kan je lekker los gaan. Welke is jouw favo?

Ingredient brie
flammkuchen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 1 appel
  • 0,5 rode ui
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml zure room
  • 100 gr brie
  • 80 gr spek
  • 30 gr pistachenoten
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht)

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het flammkuchen deeg uit over de bakplaat.

  3. Meng de crème fraîche met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Smeer hier het deeg mee in. Snijd de appel in dunne schijfjes en de ui in dunne ringen. Verdeel de appel, het spek en de rode ui over het deeg. Snijd de brie in stukjes en verdeel dit over het deeg. Strooi de pistachenootjes eroverheen en breng het geheel op smaak met wat peper.

  4. Bak de flammkuchen in 13-15 minuten goudbruin in de oven. Snijd de flammkuchen met een pizza snijder in vierkantjes.

flammkuchen recept
flammkuchen met spek

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in