Flammkuchen met spek

Flammkuchen met spek

Yes, het weekend staat weer voor de deur. Deze flammkuchen met spek en brie is het perfecte recept om het weekend mee te starten. Superlekker en snel klaar. Wij gaan voor de makkelijke manier en maken gebruik van kant-en-klaar flammkuchen deeg (van Tante Fanny). Want je hebt niet altijd zin om lang in de keuken te staan toch? We hebben al vaker een flammkuchen recept gedeeld op de blog, zoals deze met zalm.

Flammkuchen met spek

Het leuke van flammkuchen is dat je lekker kunt variëren met de toppings. Traditioneel wordt hij gegeten met spek en ui. Maar eigenlijk is alles lekker, Parmaham, salami, geitenkaas, brie. Net als op een pizza kan je lekker los gaan. Welke is jouw favo?

Flammkuchen met spek
Flammkuchen met spek

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 1 appel
  • 0,5 rode ui
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml zure room
  • 100 gr brie
  • 80 gr spek
  • 30 gr pistachenoten
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht)

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het flammkuchen deeg uit over de bakplaat.

  3. Meng de crème fraîche met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Smeer hier het deeg mee in. Snijd de appel in dunne schijfjes en de ui in dunne ringen. Verdeel de appel, het spek en de rode ui over het deeg. Snijd de brie in stukjes en verdeel dit over het deeg. Strooi de pistachenootjes eroverheen en breng het geheel op smaak met wat peper.

  4. Bak de flammkuchen in 13-15 minuten goudbruin in de oven. Snijd de flammkuchen met een pizza snijder in vierkantjes.

Flammkuchen met spek
Flammkuchen met spek

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Brood en deeg Franse recepten Oud en nieuw Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)

14 september 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in