Menu
Mini-flammkuchen-6-6.jpg

Flammkuchen met brie

Yes, het weekend staat weer voor de deur. Deze flammkuchen met brie is het perfecte recept om het weekend mee te starten. Superlekker en snel klaar. Wij gaan voor de makkelijke manier en maken gebruik van kant-en-klaar flammkuchen deeg (van Tante Fanny). Want je hebt niet altijd zin om lang in de keuken te staan toch? We hebben al vaker een flammkuchen recept gedeeld op de blog, zoals deze met zalm.

Flammkuchen toppings

Het leuke van flammkuchen is dat je lekker kunt variëren met de toppings. Traditioneel wordt hij gegeten met spek. Maar eigenlijk is alles lekker, Parmaham, salami, geitenkaas, brie. Net als op een pizza kan je lekker los gaan. Welke is jouw favo?

Ingrediënten voor 2 personen
1 rol Flammkuchen deeg
125 ml creme fraiche
125 ml zure room
1 appel
80 gr spek
0,5 rode ui
100 gr brie
30 gr pistachenootjes
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht)

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het flammkuchen deeg uit over de bakplaat.

Meng de creme fraiche met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Smeer hier het deeg mee in.

Snijd de appel in dunne schijfjes en de ui in dunne ringen. Verdeel de appel, het spek en de rode ui over het deeg.

Snijd de brie in stukjes en verdeel dit over het deeg. Strooi de pistachenootjes eroverheen en breng het geheel op smaak met wat peper.

Bak de flammkuchen in 13-15 minuten goudbruin in de oven. Snijd de flammkuchen met een pizza snijder in vierkantjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan