Menu
lasagne-1.jpg

Lasagne recept

Zoek je een lekker lasagne recept? Probeer deze lasagne met worst en bechamelsaus dan eens. Het is dus geen klassieke lasagne bolognese, daarvoor moet je dit recept hebben. In dit recept gebruiken we worst. Als je het velletje van de worst haalt, krijg je perfect gekruid gehakt. Zo lekker. Om de lasagne extra voedzaam te maken voegen we linzen toe. Wil je liever een vegetarische lasagne, dan kan je de worstjes ook weglaten. Door de verse lasagne bladen is dit recept ook sneller klaar. Het ideale comfortfood wat ons betreft.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr verse pastavellen (koelschap, 2 pakjes)
500 ml melk
50 gr boter
200 gr oude geraspte kaas
200 gr varkensworstjes (vlees, velletjes er af)
1 ui
150 gr champignons
3 tenen knoflook
100 gr gemengde sla, bijvoorbeeld met rucola
7 gr tomatenpuree
400 gr tomatenblokjes (blik)
400 gr linzen (blik)
1 tl venkelzaad
50 gr bloem
Olijfolie
zout en peper

Materiaal
Ovenschaal ca 20x24cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht).

Snijd de uien en 2 tenen knoflook fijn. Doe de olie in een pan met een dikke bodem, zet op laag vuur en voeg de uien en knoflook toe. Bak 4-5 minuten. Voeg het venkelzaad toe en bak 2 minuten mee. Voeg het worstvlees toe en bak tot dat het bruin is. Doe de tomatenpuree erbij en bak 2 minuten. Hak de champignons grof. Voeg ze aan het gehakt toe. Doe de tomatenblokjes en linzen erbij. En kook ongeveer 18 minuten op laag vuur tot dat er een dikke saus is ontstaan. Roer er wel af en toe doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan, voeg het bloem toe. En kook de bloem voor 2-3 minuten. Blijf flink roeren. De boter en bloem mag niet bruin worden. Haal van het vuur en voeg in kleine beetjes de melk toe. Roer eerst goed door voordat je het volgende deel melk toevoegt. Op deze manier krijg je geen klontjes. Pers knoflook er boven en zet terug op het vuur. Kook nu de bechamel tot dat hij is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Roer de helft van de bechamelsaus door de linzensaus.

Je bent nu klaar om de lasagne op te bouwen. Begin met een laagje saus. Let op de Italianen gebruiken echt weinig saus, op die manier is dit recept ook gemaakt. 4-5 eetlepels per laag ongeveer. Leg een laagje pastavellen precies gepast, geen grote overlappingen op de saus. Verdeel er opnieuw saus over, strooi met wat kaas en leg er weer pastavellen op. Zo maak je 6 laagjes. Op de bovenste laag schep je de achtergehouden bechamelsaus en strooi je nog wat kaas.

Zet de lasagne voor 40-45 minuten in de oven, tot dat hij goudbruin is. Zet eventueel kort de grill aan om een mooi bruin laagje op de bovenkant te krijgen. Garneer met wat gemengde sla.

Wanneer je de lasagne de volgende dag wilt eten zet je hem gewoon weer in de oven, op bijvoorbeeld 180-200 graden voor 30-40 minuten.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan