Havermoutpap met peer

Havermoutpap met peer

Het is weer tijd voor warme ontbijtjes. Havermoutpap blijft dan toch één van mijn favorieten. Al moet ik ook bekennen dat ik dit vaker als lunch eet. Maar dat komt vooral omdat ik geen afstand kan doen van mijn dagelijkse kwark met banaan en muesli. Natuurlijk kan je dan gewoon je havermoutontbijt maken met wat vers fruit, noten en zaden. Lekker makkelijk en snel! Maar je kan het ook lekker luxe maken. Dit recept voor havermout met kurkuma peren zou je ook in een lekker ontbijttentje kunnen tegenkomen bijvoorbeeld (ik heb mijn inspiratie opgedaan bij Café Martinus in Haarlem). Is het dan heel moeilijk en ingewikkeld? Nee hoor helemaal niet!

Goed begin van de dag
Ik vind dat je altijd goed voor jezelf moet zorgen. En ik doe dat door gezond en bewust te eten. Niet teveel suiker, niet teveel vette happen en lekker veel verse ingrediënten. Zo eet ik doordeweeks, in het weekend maak ik dan ruimte voor een bitterbal of een taartje. Want ook dat hoort erbij.  Onlangs heb ik de granola’s van Leev ontdekt. Deze zijn niet alleen heel lekker, maar ze bevatten ook minder suiker dan de gemiddelde ontbijtgranen. Dat vind ik fijn! Ik begin mijn dag namelijk liever gezond. Ik eet mijn havermoutpap ook altijd ongezoet, de zoetheid haal ik uit het toegevoegde fruit. De producten van Leev passen dus heel goed in mijn leevstijl. Ze zijn ook biologisch, nu eet ik niet perse biologisch, maar het is wel een fijne bijkomstigheid. Belangrijkste is dat het lekker is. Ken jij Leev al? Het assortiment is heel uitgebreid, van verschillend muesli’s en granola’s tot granen wafels en gezondere tussendoortjes. Je haalt de producten gewoon in de supermarkt.

Lekker snel
En dan denk je die peren, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor. Het is nog geen 5 minuten werk om ze te op te zetten.  Echt waar! Ik gebruik gewoon handperen en die zijn na 15 minuten wel klaar. Wil je dit met stoofperen doen?, laat ze dan gerust 1,5 uur op het vuur staan. En maak ze meteen voor de hele week. Dan heb je iedere dag een lekker peertje in je ontbijt.  In de herfst kunnen we allemaal wel een goede start gebruiken. Met deze havermoutpap zit je wel goed.

Havermoutpap met kurkuma peer Havermoutpap met kurkuma peer

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr Leev havermout
200 ml (amandel)melk
1,5 el Leev Oerrr granola noten en zaden
0,5 tl kaneel

Kurkuma peren
6 handperen
1 ltr water
2 kruidnageltjes
1 kaneelstokje
1 tl kurkuma
1 steranijs
2 el honing

Zo maak je het
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Doe ze in een pan met het water, de kruidnageltjes, de kaneel de kurkuma, steranijs en honing. Laat de peren op een zacht vuur in 20 – 25 minuten pocheren.

Maak in de tussentijd  de havermout. Doe de (amandelmelk) in een pannetje en voeg de havermout toe. Breng het zachtjes aan de kook. Na 5 minuten roeren is je havermoutpap klaar.

Verdeel de havermout in een kom, voeg een kurkuma peer toe. Garneer de havermoutpap met de Oerrr granola noten en zaden en een snuf kaneel.

Serveer meteen.

De overgebleven peertjes bewaar je met wat vocht in de koelkast. Die kan je de volgende dag gewoon koud aan je portie havermout, yoghurt of salade toevoegen.

Havermoutpap met kurkuma peerHavermoutpap met kurkuma peerHavermoutpap met kurkuma peer

Dit bericht is in samenwerking met Leev, lees mijn disclaimer.

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Tags

Havermout Gezonde recepten Herfst recepten Winter recepten Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)

9 oktober 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in